Újabb terrortámadást hajthattak végre az ukránok?

A tegnapi nap során az Északi-Áramlat 1 és 2 gázvezetékeken több helyen is szivárgást észleltek. A németek állítják, hogy nem technikai probléma lépett fel, hanem támadást intéztek a vezeték ellen. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Tegnap napközben a dán hatóságok állapították meg, hogy az Északi Áramlat 2 vezetéken Bornholm szigeténél, a Balti-tengerben szivárog a gáz. Hétfő este aztán az Északi Áramlat 1 vezetékrendszeren is hirtelen csökkenni kezdett a nyomás. Azóta ott is megállapították, hogy szivárog a gáz, méghozzá két helyen is. A két szivárgási pont között nincs túl nagy távolság, mindkettő Bornholm sziget mellett található.

Der Tagesspiegel azt írta, hogy egyáltalán nem lehet a véletlen műve az, hogy a kulcsfontosságú vezetékek egyszerre, egymáshoz ilyen közel kezdjen el szivárogni a gáz. Az egyik német szövetségi hatóságnál dolgozó szakértő szerint a körülmények (úgymint az időzítés, az érintett vezetékek, a nyomásvesztés mértéke) alapján

Kizárólag olyan forgatókönyv tűnik elképzelhetőnek, miszerint célzott támadás történt a vezetéken.

A német hatóságok közül két forgatókönyv tűnik valószínűleg. Az első az, hogy az ukránok, vagy valamely velük szövetséges állam hajtotta végre a terrorista akciót. Ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, ugyanis ők korábban a Barátság, s egy másik Európát ellátó vezeték ellen is intéztek támadást. A kérdés csak az, hogy miért céljuk Európa energiabiztonságát ily mértékben veszélybe sodorni? A második eshetőség, szerint az oroszok hajtották végre, hogy Európa helyzetét még jobban elbizonytalanítsák.

Németországban rájöttek az igazságra: még sincsenek annyira rászorulva a segítségre az ukrán menekültek

Rálőttek Ukrajnában a segélyszállítmányt vivő pápai követre

(Index nyomán Szent Korona Rádió)