Tüntetés Németországban: ne támogassuk tovább Ukrajnát!

Mintegy kétezer, többségében orosz ajkú tüntető vonult fel vasárnap Kölnben, hogy követelje, Németország hagyjon fel Ukrajna támogatásával, és vonja vissza a szankciókat – közölte a The Jerusalem Post.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A város orosz nyelvű diaszpóracsoportjai által szervezett megmozdulást néhány tucat ellentüntető fogadta, akik szintén a kölni gótikus székesegyház árnyékában gyűltek össze, hogy kifejezzék támogatásukat Ukrajna mellett.

Németországban mintegy  millió orosz nemzetiségű ember él

“Németországban káosz van” – mondta Elena Kolbasnikova, egy szervező, megismételve Vlagyimir Putyin elnök állítását, miszerint Oroszország támadása megvédi a kelet-ukrajnai oroszokat.

“Hogyan fogjuk túlélni ezt a telet?” tette fel a kérdést a hölgy.

Bár Németországban hatalmas az orosz diaszpóra, a háború kezdete óta eddig viszonylag kevés Putyin-párti tüntetésre került sor.

A vasárnapi tüntetők közül sokan orosz zászlókat vagy transzparenseket tartottak, amelyeken a NATO, a transzatlanti katonai szövetség betűi voltak áthúzva egy piros vonallal.

A szervezők adományokat is gyűjtöttek a donbászi szakadár erők számára

Az egyik német felszólaló, egy pékmester azt mondta, hogy a magas gázárak miatt az év végére munka nélkül marad, és Németországot okolta azért, hogy nem hajlandó megnyitni az Északi Áramlat-2 gázvezetéket.

Korábban Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy bízik abban, hogy Németországnak elegendő gáz áll rendelkezésére a tél átvészeléséhez. A Kremlhez kötődő orosz média ezt vitatta, és azt állította, hogy Nyugat-Európa orosz gáz híján megfagy ezen a télen.

Európa Kínán, az USA Törökországon keresztül kerüli meg az oroszellenes szankciókat

Miért nem fordít hátat India az oroszoknak?

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)