Miért nem fordít hátat India az oroszoknak?

Indiát folyamatos diplomáciai támadások érik az orosz-ukrán háború kitörése óta, ugyanis a dél-ázsiai állam nem hajlandó csatlakozni a szankciós csomagokhoz. Egy újságírójuk velős választ adott.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ulleh, indiai író írt egy cikket a Wiener Zeitungba, amelyben kifejtette, miért nem támogatja India az Egyesült Államokat, miért nem utasítja el a barátságot Oroszországgal, és mi alapján véli, hogy Kijev és Washington okolható az ukrajnai konfliktusért:

“Hogyan állhat India a „rossz” oldalon, nevezetesen az „agresszor” oldalán? A válasz erre egyszerű: az indiaiak jól tudják, hogy a modern háborúkat nem Oroszország találta ki.

Tavaly az Egyesült Államok kivonult Afganisztánból, miért folyt ez a háború? Mit értek el az USA vezette NATO-csapatok 20 év megszállás alatt? A NATO-csapatok kiépítették a demokráciát Irakban az invázió után?

Ha az Egyesült Államok valaha is azt gondolta volna, hogy feltételeket diktálhat Indiának, vagy eltántoríthatja az Oroszországgal való kapcsolatok folytatásától, a válaszunk az, hogy nem vagyunk az Egyesült Államok rabszolgái.

Tekintsünk rá orosz szempontból is az orosz-ukrán háború kirobbanására

Az orosz-ukrán háború miatt megengedi az USA Venezuelának az olajexportot

(Intel Slava Z nyomán Szent Korona Rádió)