Összecsapások a palesztinok és zsidók között – A sovinizmus a tetőfokára hág (frissítve)

A ramadán hónap az izraeliek és a palesztinok között évről évre egyre nagyobb feszültség forrása, ugyanis a terrorállam több módon is igyekszik akadályozni szabad vallásgyakorlásukban a muszlimokat. A tavalyi évhez hasonlóan ismételten az Al-Aksza mecset körül alakultak ki nagyobb összecsapások, legutóbbi információk szerint, még a gyarmatok telepesei is betörtek a szent helyre izraeli fegyveresek kíséretében.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Izrael által védett telepesek rohanták le az Al-Aksza mecsetet, azért hogy provokáljanak – 2022. 06. 29.

Izraeli fegyveresek kíséretében törtek be a gyarmatokon élő telepesek az Al-Aksza mecsetbe kedden két alkalommal. A támadók a Mughrabi-kapun érkeztek, – amely Jeruzsálem óvárosának egyik kapuja – a mecset udvarán provokatív talmudi rituálékat hajtottak végre, majd az Al-Silsila kapun át távoztak.

A megszálló Izrael 2003 óta engedélyezi a mecsetbe való behatolást a telepesek részéről, a palesztin hívek provokálásának céljából, akik vallási hatóságai hiába tiltakoznak a terrorakciók ellen.

2021-ben 34 562 izraeli telepes tört be a szent helyre, amivel megdöntötték saját rekordjukat, amit 2019-ben állítottak fel 29 700 agresszorral.

Az elmúlt pár hétben Izrael feljebb kapcsolt a palesztinok vegzálásával – 2022. 06. 01. 

Sokan gondolhatják azt, hogy Izrael területén a palesztinok ellen elkövetett atrocitások csupán szélsőséges, soviniszta csoportok akciói, s az ország kormányzatához nincs sok közük, ugyanakkor az elmúlt hét történései bebizonyítják, hogy igenis intézményesített terrorról beszélhetünk.

Május 29-én a volt izraeli miniszterelnök Benjámin Netanjáhu vezetésével törtek be az Al-Aksza mecsetbe az agresszív zsidó telepesek. Természetesen az ő útjukat is erősen felfegyverzett katonaság kísérte.

Később, ugyanezen a napon a soviniszta “Zászlós Menet” megkezdése előtt a zsidók Izrael zászlaját lengették az Al-Aksza udvarán, jelképül, hogy el fogják foglalni, majd a provokáció után az izraeli karhatalmi erők a mecsetben tartózkodó palesztinokra támadtak rá.

Az alábbi videón két asszony terrorizálása látható:

A több mint ezer zsidó betörése során 20 palesztint is előállítottak a hatóságok.

A támadások alatt a palesztin nemzeti jelképek meggyalázása sem maradhatott el. Az alábbi felvétel is jól mutatja, hogy a gyűlölet az egész zsidó társadalmat áthatja, ugyanis izraeli gyerekek tépnek meg és égetnek el egy asszonytól elragadott palesztin zászlót:

Az események után mind Jordánia, mind Katar felemelte a hangját. A jordánok felszólították Izraelt, hogy hagyjon fel az Al-Aksza elleni támadásokkal, ugyanis az a muszlimok szent helye, ezzel együtt állítsák vissza méltóságát. A katari külügyminisztérium közleményében pedig arra figyelmeztetett, hogy az áldott Al-Aksza mecset elleni súlyos és provokatív jogsértések folytatódása egyértelműen jelzi a megszállók azon szándékát, hogy a konfliktust vallásháborúvá eszkalálja. Mindemellett Katar ismételten nyomatékosította, hogy vissza kell állítani Palesztina 1967-es határait.

A következő napon történtek azonban jól mutatják, hogy ameddig nem foganatosítanak határozott lépéseket a szomszédos országok Izraellel szemben, addig az nem foglalkozik a véleményükkel, ugyanis az elítélő nyilatkozatok után már másnap egy rabbi vezetésével törtek be a soviniszták a muszlimok szent mecsetébe.

Izrael megalakulását az Al-Aksza ostromlásával ünnepelték – 2022. 05. 16. 

Izrael május 14-én alakult meg 1948-ban. Az arabok Nakbának nevezik ezt a napot, mely katasztrófát jelent. A zsidók ismételten bemutatták, hogy miért is katasztrófa ez a nap a palesztinok számára.

Az előzetes ígéretekhez híven – melyekről alább olvashattok jelen cikkünkben – az izraeliek megostromolták az Al-Aksza mecsetet, s bejutva annak udvarára talmudista szertartásokat végeztek a muszlimok egyik legszentebb helyén. A beözönlő telepesek erős rendőri biztosítás mellett vitték véghez tettüket, ugyanis a karhatalmi erők már korábban, aznap kialakították állásaikat a mecseten belül és annak környékén. Hogy a palesztinok ne fejthessenek ki hevesebb ellenállást, őket nem engedték az Al-Aksza közelébe.

A palesztin médiahatóságok azt is jelentették az elmúlt napokban, hogy az első ostrom egyik sérült fiatalja életét vesztette.

Persze, ha bárki is ellenvetést fogalmaz meg a véreskezű, népirtó, cionista állammal szemben, az egy antiszemita náci…

Újra betörtek a zsidók az Al-Akszába – 2022. 05. 09.

Több tucat izraeli telepes tört be vasárnap az Al-Aksza mecsetbe. Sajtóinformációk szerint a rabbik bíztatására szervezték az akciót, hogy talmudista szertartásokat végezzenek a muszlimok szent helyén. A mecsetbe betörő telepeseket reguláris erők kísérték, ők biztosították őket.

A hírek szerint személyi sérülés most nem történt, ugyanakkor, hogy a zsidók támadásának idején ne tartózkodjanak a muszlimok a mecsetben többüket is rendőrök tartóztatták fel, hajtották el a területről.

Már a zarándokokat is vegzálják – 2022. 05. 05. 

Nem csak a palesztinokat érik támadások a terrorállam Izrael területén. Beszámoltunk róla, hogy a keresztényeket idén is súlyos atrocitások érték, de más országok muszlimjai sincsenek biztonságban. Egy algír nőt állítottak erőszakosan elő, és gyaláztak meg hidzsábját letépve róla, pedig csupán zarándoklaton volt az Al-Aksza mecsetben bátyjával – számolt be a Quds News Network.

Talán nem véletlen, hogy több USA-beli képviselő is Blinken külügyminisztert kéri, hogy intézkedjen az elkanászodott Izrael ügyében? 

Izrael kikiáltásának napjára újabb erőszakos demonstrációkkal készülnek – 2022. 05. 03. 

Az összesereglett izraeli telepescsoportok újonnan azzal fenyegetőztek, hogy tömegesen betörnek az Al-Aksza mecsetegyüttesbe, és jövő csütörtökön izraeli zászlókat emelnek ki annak udvarain.

A közösségi média több felületén a zsidók arra szólították fel híveiket, hogy törjenek be az Al-Aksza mecsetbe, és Palesztina izraeli megszállásának évfordulója alkalmából tűzzenek ki izraeli zászlókat annak udvarain.

Meg kell jegyeznünk, hogy nem minden attrocitást adunk közre, de az Al-Aksza mecsetegyüttes már napi rendszerességgel ki van téve az izraeli telepesek rohamainak.

Az izraeli megszállás az Al-Akszába való behatoláson keresztül arra törekszik, hogy megkezdje a mecset felszámolását, és erőszakosan beolvassza saját etnikumába a megszállt palesztin várost, Jeruzsálemet.

Újra megtámadták az izraeliek az imádkozó muszlimokat – 2022. 04. 28.

Az izraeli megszálló erők csütörtökre virradóan könnygázpalackokkal támadtak muszlim híveket a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél.

Több mint 250 000 hívő, főként palesztinok vették körül és töltötték be az Al-Aksza épületegyüttest, jelezve Laylat al-Qadr-t, a ramadán 27. éjszakáját, ezt a sok muszlim számára különleges éjszakát.

A hívek szerda este a mecsetben, az iszlám egyik legszentebb helyén gyűltek össze, közel az aranytetős Sziklakupolához. A muszlimok úgy vélik, hogy Mohamed próféta a helyszínről emelkedett a mennybe.

Helyi források szerint azonban az izraeli megszálló erők csütörtök reggel könnygázt lőttek ki a mecset udvarán gyülekező hívőkre, miután azok egész éjszaka imába merültek, ezzel kívánták feloszlásra kényszeríteni őket.

Az Al-Aksza mecsethez való eljutás az izraeliek által ellenőrzött áteresztőpontokon való átkelés nehézségei miatt sok hívőt arra kényszerít, hogy a betonfalakon keresztül átmászva közelítse meg a helyszínt:

A rendőrség akadályozott meg egy újabb háborút? – 2022. 04. 21. 11:30

A zsidók és palesztinok között egyre inkább eszkalálódik a helyzet, csütörtök hajnalban izraeli vadászgépek bombázták a Hamász állásait a Gázai övezetben.

Az események forrópontja ismételten Jeruzsálem, akárcsak egy évvel ezelőtt, és a zsidók épp úgy provokálnak, ahogy az ismerős lehet tavalyról számunkra. Az izraeliek ultrasoviniszta szárnya Itamas Ben Gvir izraeli képviselő vezetésével a palesztinok minél nagyobb mérvű provokálására felvonulást szervezett, mely érintette volna jeruzsálemi Óváros palesztinok lakta részét és a Damaszkuszi-kaput a miniszterelnöki tiltás ellenére. Az újabb összecsapásokat csak a rendőrség előzte meg azzal, hogy útját állták a gyűlölködő felvonulóknak.

“Az izraeli vezetés fogja viselni a teljes felelősséget a zászlós menet és a veszélyes és provokatív intézkedések következményeiért”

– közölte szerda este a Hamász.

Veszélybe került a koalíciós kormány egysége – 2022. 04. 18. 8:00

Izraelt jelenleg koalíciós kormány irányítja, melynek ezeddig is voltak válságai, azonban az összecsapások minden eddiginél tovább mélyítették. Az arab Raám párt befagyasztotta koalíciós tagságát.

A Raám ezen döntésével a rendőri fellépés ellen tiltakozik, ugyanis a péntek óta tartó palesztin zavargások letörésére az utóbbi napokban több alkalommal is rendőrök hatoltak be a Templom-hegyre, ott sokakat letartóztattak és tömegoszlató fegyvereket vetettek be, és ezzel a muzulmánok szerint megszentségtelenítették az iszlám vallás Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyét, az Al-Aksza mecsetet.

Ha a kormányválság még jobban elmélyül, akkor 3 éven belül már az ötödik előrehozott választást tartanák meg a zsidó államban.

Frissítés (2022. 04. 15. 13:30)

Hatórás küzdelem után felszámolták a palesztinok ellenállását a a rendőri és határvédelmi egységek. Több mint 150 ellenálló sérült meg.

A Hamász, palesztin szervezet elítélte Izraelt, és az izraeli katonák barbár agressziójának nevezte a történteket, amiért Izrael viseli a felelősséget. A szervezetet vezető Iszmaíl Hanije az Al-Aksza védelmére szólította fel a palesztinokat.

Mahmúd Abbásznak, a Palesztin Hatóság elnökének szóvivője kijelentette, hogy Izrael azon dolgozik, hogy a konfliktust politikai konfliktusból vallásháborúvá változtassa. Jordánia külügyminisztériuma is Izraelt elítélő közleményt adott ki.

Frissítés (2022. 04. 15. 13:00)

A Middle East Eye hírportál tudósításai szerint az izraeli rendőrök az imádkozó palesztinokra támadtak rá egy rajtaütés keretében, mely során gumilövedék fegyvereket, könnygázt és villanógránátot is használtak.

A rendőri erők betöréséről videót is tettek közzé:

Korábban írtuk:

A tavalyi évben tanúi lehettünk annak, hogy a zsidók megostromolták a palesztinok leglényegesebb jeruzsálemi mecsetét, az Al-Akszát. Ezek után a konfliktus, mint ismeretes, háborúvá fajult, majd lecsendesedtek az összecsapások. Azóta több alkalommal támadtak rá a palesztinok a karhatalmi erőkre, s az izraeliek is fokozott mértékben követik el kegyetlenkedéseiket. Olybá tűnik, a hangulat ismételten a ramadán hónapban fog tetőfokára hágni, ugyanazon mecsetnél, ahol tavaly is.

Ma reggelre a helyzet eszkalálódni látszik. A muszlimoknál a péntek a szent nap, s így az aznap reggeli imának nagy jelentősége van. Ezeddig megbízható, és hitelesnek bizonyuló hírek nem érkeztek, hogy konkrétan mi indította be az eseménysort, jelenleg azt tudjuk, hogy a palesztinok elbarikádozták magukat a mecsetben, az izraeli rendőrök pedig abba megpróbáltak betörni; válaszul köveket és tűzijátékokat zúdítottak rájuk. Az összecsapásnak 59 sérültje lett a Vörös Félhold szervezet szerint.

“Zsidó-kereszténység” – avagy amikor izraeli rendőrök támadnak a húsvéti szertartásra tartó keresztényekre

Keresztény pap szólít fel az Al-Aksza mecset védelmére

(EuroNews nyomán Szent Korona Rádió)