Izrael: Nem tudjuk, ki lőtt minket, de azért a palesztinokat rakétázzuk le

Míg a világsajtó folyamatosan Ukrajnából tudósítja az oroszok kegyetlenkedéseit, addig a Közel-Keleten egy sokkal nagyobb mértékű, és sokkal hosszabb ideje tartó népirtás zajlik. Az Izrael állam területén élő palesztinok folyamatosan veszítenek jogaikból, legutóbb imádkozás közben törtek rájuk a zsidó karhatalmi erők. Most ismételten a Gázai övezet rakétázásába kezdett Izrael.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…  

Néhány órával azután, hogy a Gázai övezet felől ismeretlen eredetű  aknavető gránátokat lőttek ki Izrael felé, a hadsereg megerősítette, hogy éjfél után légicsapást indított az övezetet uraló Hamász palesztin szervezet katonai állásai ellen.

Bár az izraeli lapok szerint a rakétákat valószínűleg nem az enklávét uraló szervezet indította, a hadsereg közleményében világossá tette, hogy a Hamászt tartja felelősnek mindazért, ami Gázában zajlik.

Tehát nem tudják, hogy ki és honnan indította, de ha már van pár felesleges rakétájuk, azokat kilőtték a sokat senyvedett Gázai övezetre. Ez az izraeli módi…

A hétfői rakétatámadás négyhónapos tűzszünetnek, és egyben az elmúlt évek egyik leghosszabb nyugalmi időszakának vetett véget a gázai határon. A Gáza felől kilőtt aknavető gránátokat idejében elfogta a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Sérülésről vagy anyagi kárról egyelőre nem érkezett jelentés; de válaszul ilyen mértékű támadást kell intézni:

Ilyenkor hol vannak a civilekért aggódók? Ilyenkor hol van az emberi jogokat védő USA? Ilyenkor miért nem kiált a szenilis Biden népirtást?
(Euronews nyomán Szent Korona Rádió)