Már Blinkent kérik az amerikai képviselők, hogy csináljon valamit az agresszív izraeliekkel

Az amerikai kongresszusi képviselők felszólították külügyminiszterüket, hogy lépjen fel a jeruzsálemi keresztényeket folyamatosan terrorizáló izraeliekkel szemben.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Joaquin Castro és Gus Bilirakis vezetésével küldött levelet James P. McGovern, Anna G. Eshoo, French Hill, Andy Harris, Nicole Malliotakis és Jackie Speier Antony Blinkennek. A kongresszusi képviselők aggodalmukat fejezték ki a külügyminiszternek a jeruzsálemi keresztények elleni szélsőséges támadások növekedése miatt. A levélből Rashad Hussainnak, a Nemzetközi Vallásszabadság Nagykövetének is címeztek egy példányt.

“Az elmúlt hónapokban többször is a jeruzsálemi keresztény közösségeket érő atrocitásokról beszéltek a jeruzsálemi keresztény egyházak vezetői” – áll a levélben.

“Miközben az izraeli kormány elkötelezte magát valamennyi jeruzsálemi vallási kisebbség jogainak megvédése mellett, a radikális csoportok fellépései veszélyeztetik a keresztény istentisztelet és a városban való jelenlét biztonságát, valamint a hosszú távú életképességét.”

A levelet a jeruzsálemi pátriárkák és a helyi egyházak vezetői által, 2021 decemberében kiadott közleménye alapján íródott,  melyben „radikális csoportok” szisztematikus keresztényüldözéséről tettek említést.

Ugyancsak alátámasztja a diszkriminatív vádakat a korábban általunk is közölt hír, miszerint Izrael idén is diszkriminálta a húsvétra zarándokló keresztényeket.

A képviselők kétpárti csoportja több erőszakos megmozdulásra hivatkozva fejezi ki aggodalmát, köztük egy izraeli telepesre, aki megpróbálta felgyújtani a Nemzetek Templomát, valamint a Római Egyház Kolostora ellen elkövetett négy vandál támadásra.

“Egy radikális csoport tagjai betörtek a jeruzsálemi ókeresztény negyedben található Jaffa-kapu körüli keresztény ingatlanokba is.[…] Annak ellenére, hogy Izrael általános védelmet igért a kisebbségi vallásokat illetően, a szélsőséges agresszív csoportok támadásai nagyban nehezítik az ott élő keresztények életét.” – teszik hozzá.

A levélben kérik Blinkent, hogy találkozzon a hamarosan Amerikába látogató jeruzsálemi egyházi vezetők delegációjával Washingtonban való tartózkodásuk idején és fejezze ki szolidaritását, valamint erősítse a barátságot velük.

A képviselők szerint rohamosan csökken a keresztények száma Jeruzsálemben, ami károsíthatja az egyházak által az ország hátrányos helyzetű lakosságának biztosított egészségügyi, oktatási és humanitárius szükségleteinek támogatását, és károsíthatja az „Izraelbe” érkező keresztény turizmust. Ez a csökkenés valószínűleg nagyrészt a folyamatos üldözéseknek köszönhető.

„Arra kérjük a külügyminisztériumot, hogy működjön együtt az izraeli kormánnyal és biztosítsa a vallásszabadság és az istentisztelet szabadsága iránti jogot minden vallás számára, és vonja felelősségre azokat a radikális csoportokat, amelyek a keresztény papság elleni tartós támadásokban és az egyházi ingatlanok lerombolásában vesznek részt. Öntől azt várjuk, hogy gyakoroljon hatást rájuk annak érdekében, hogy Jeruzsálem olyan hely legyen, ahol a keresztények, a zsidók és a muszlimok szabadon, támadástól való félelem nélkül imádkozhatnak” – zárták a kongresszusi képviselők.

Összecsapások a palesztinok és zsidók között – Ismételten támadást intézett Izrael az Al-Aksza mecsetnél imádkozók ellen (frissítve)

Izrael idén is diszkriminálta a húsvétra zarándokló keresztényeket

(Quds News Network – Szent Korona Rádió)