Sorozatos vallásgyalázás és sátánista támadások Ausztriában és Németországban

Nyugaton mostanra odáig fajult a keresztényüldözés, hogy napi szinten érik vallásgyalázó és sátánista támadások a keresztény templomokat, kell ezalatt érteni a keresztelőkútba való belehugyozáson keresztül a Biblia égetésen át az LMBTQP-graffitikig és Jézust gyalázó feliratokig szinte mindent. Alább az utóbbi időben történtek listázása olvasható.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Meglepő mértékben nőtt a keresztényellenes cselekmények száma az elmúlt időszakban Ausztriában. Míg a szomszédos országban eddig jellemzően elszigetelt és ritkaságszámba menő eseteket dokumentáltak, a közelmúltban az osztrák templomok ellen elkövetett atrocitás-hullám volt tapasztalható.

A nyíltan keresztényellenes vandalizmus Európában leginkább Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban jellemző. Az atrocitások száma lassú, de kitartó emelkedést mutat nyugati szomszédunknál is, egyfajta trendszerűség azonban egész a közelmúltig nem rajzolódott ki. Az éppen bécsi székhellyel működő OIDIAC Europe (Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe; a legnagyobb, európai keresztényellenes cselekedeteket monitorozó szervezet) egy friss összegzése alapján azonban mindez most fordulni látszik.

Április utolsó napjaiban a grazi Szent Vince templomot rongálták meg sátánista támadók. A templom falaira és oltárterítőjére egyaránt a “sátán” szót festették, valamint fejjel lefelé fordított kereszteket pingáltak. Az ördöggel cimborálók szimbolikájában szintén kiemelt szereppel bíró “666” számot is több helyre felfestették, valamint vörös festékszóróval rongáltak meg egy angyal-szobrot is. A támadók a templomban rituálisan elégettek egy Bibliát.

“Aki ilyet tesz, az elvetemült!” – fogalmazott a templom lelkipásztora. Az inkább hitetlenséggel összefüggő cselekmény után a Grazi Egyházmegye szóvivője, Thomas Stanzer arról beszélt, “Nagyon szomorú, hogy egyesek nem látnak más módot nemtetszésük kifejezésére, mint a szent helyek megrongálása”.

Néhány nappal később náci jelképekkel és keresztényellenes üzenetekkel graffitizték tele a mauterni plébániatemplom külső falait (ehhez hozzátennénk, hogy Hitlerék épp az ilyen bűntettet elkövetőket küldték volna elsőként a gázkamrákba…). Az elkövetők üzenetei között

Jézussal történő szexuális kapcsolatra szóló felhívás is szerepelt.

A rendőrség ez esetben hatékonyan lépett fel és a nyomozás során azonosította az elkötőket. A 21 és 27 éves helybéli testvérpár indítékáról a sajtó nem közölt részleteket, az anyagi kár azonban a rendelkezésre álló információk alapján jelentős.

A növekvő keresztényellenes hangulatnak a Felső-Ausztriában található Vöcklabruck evangélikus temploma is áldozatául esett, bár itt az előzőekhez képest kisebb horderejű incidens történt. Május elején az ismeretlen elkövetők felrúgták a templomhoz vezető járda megvilágítását szolgáló lámpatesteket, majd a templom belső terében szétdobálták a kihelyezett prospektusokat és imakönyveket. Megrongálták a mikrofonokat és felfeszítették az adományok gyűjtésére szolgáló perselyt, az abban lévő pénzt pedig ellopták. A rendőrség vizsgálja az esetet.

A hullám nem kíméli Bécset sem: a Károly-templomot néhány hónapon belül immáron negyedszer éktelenítik LMBTQP-aktivisták által kreált graffitik. A helyi közösség szerint az idei a legrosszabb év ebből a szempontból és kisebb atrocitások szinte napi gyakorisággal történnek templomukban, vagy annak közvetlen környezetében.

Innsbruckban a Saggen kerületben található templomból lopott el egy férfi kelyhet és egy ládát, a férfit a rendőrség elfogta, az eltulajdonított értékek pedig visszakerültek az egyházhoz.

Salzburgban egy katolikus segélyszervezet kisbuszát idén immáron hetedszer rongálta meg egy antifa-csoport. A jószolgálati szervezet felszólította a város vezetését, hogy végre cselekedjen és vegye elejét a hasonló incidenseknek.

Az OIDIAC jelenleg mintegy 80 keresztényellenes cselekedetet tart számon Ausztriában, melyek az elmúlt években történtek.

Nem javul a helyzet Németországban sem. Legutóbb május utolsó napjaiban jelentettek alpári vandalizmust, ezúttal a Baden-Württembergben található Schömberg településről. A városka katolikus templomát meggyalázó elkövető az oltáron sétálgatott, teleszemetelte az épületet,

majd belevizelt a keresztelőkútba.

Christoph Eck, a Szent József plébánia egyházközségi képviselőtestületének tagja a megdöbbentő eset után így nyilatkozott: “A keresztelőkútba vizelés súlyos vétség, a keresztény-katolikus hitünkkel szembeni tiszteletlenség és annak semmibevétele.”

Táncoló buzik léptek fel egy protestáns templomban

Hívőkre gyújtottak abortuszpárti tüntetők egy templomot

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)