Megdöbbentő módon az MNA-sokat hírportálok szerkesztése miatt is elítélték

Úgy tűnik, hogy a “migráns- és zsidóellenes publikációk közzététele” ugyanolyan érvényű, mint a lőfegyverrel való visszaélés, hiszen ilyen írások miatt is elitélték az MNA tagjait. Ez a tény egyértelművé teszi, hogy politikai, koncepciós eljárásokról van szó. Érdemes még megjegyezni az ügy kapcsán, hogy a legtöbb felvételen látható fegyver hatástalanított, vagy légfegyver kategóriába sorolható, ami természetesen nem zárja ki, hogy éles fegyvert is találtak, de egyik médium sem említi sehol ezt az elég fontos részletet.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Magyar Nemzeti Arcvonal ügyében elsőfokú ítéletet hozott a bíróság: hét vádlottat lőfegyverrel és/vagy lőszerrel visszaélés miatt, közülük két vádlottat emellett robbanóanyaggal, illetve robbantószerrel visszaélés miatt találtak bűnösnek.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a rendőrök 2016 őszén, a szélsőséges politikai nézeteket valló szervezetet érintő szervezett akciók és házkutatások során lőfegyvereket, lőszert és robbanóanyagot is találtak. Az ügy hét vádlottja a lakóhelyükön lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül, míg nyolcadik társuk engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre.

A rendőrség 2016 őszén több településen tartott házkutatást, összesen több mint 30 lőfegyvert, több ezer lőszert, lőfegyverdarabot, valamint az egyik vádlottnál csaknem 1 kilogrammnyi robbanóanyagot találtak és foglaltak le.

A vádlottak közül az ügyészség közleménye szerint ketten „népcsoportok elleni aktív gyűlölet keltésére alkalmas írások publikálásában működtek közre”. A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet a hozzá köthető oldalakon 2015-ben és 2016-ban „több, migráns- és zsidóellenes cikket tett közzé”, ezek pedig „alkalmasak voltak arra, hogy az írásokat olvasó személyekben gyűlölet keltsenek”.

A gyűlöletkeltő írások közzétételében közreműködő két vádlottat közösség elleni uszítás miatt találta a bíróság bűnösnek. Három vádlottat végrehajtandó, négy vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre, nyolcadik társukat pedig pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a főügyészség a kiszabott büntetések súlyosításáért jelent be fellebbezést.

Tüntetés Budaházy szabadon bocsátásáért június 17-én (+dokumentumfilm)

Öngyilkosságba akarják hajszolni Győrkös Istvánt?!

(444 – Szent Korona Rádió)