USA: Engedéllyel tartott fegyverével lőtte le a büntetett előéletű, tömegmészárlásra készülő négert

Dennis Butler

Míg az EU-ban egyre inkább szigorítják a fegyvertartásra vonatkozó törvényeket, amivel az önvédelem lehetőségét súlyosan korlátozzák, addig Amerikában egy nő engedéllyel tartott fegyverével lő le egy négert, aki éppen – illegálisan tartott – félautomata fegyverével készül legyilkolni egy bulizó társaságot…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Amerikai Egyesült Államokban, a nyugat-virginiai Charlestonban a 37 éves, néger Dennis Butlerre korábban rászóltak, hogy hagyja abba a száguldozást a lakópark környékén, mert gyerekek is játszanak arrafelé. Később visszatért, és egy félautomata fegyverrel célba vette a csoportot, majd tüzet nyitott a bulizókra.

Az egyik bulizó nő ezt észrevette, elővette az engedéllyel tartott fegyverét, és leterítette az ámokfutót, aki belehalt a sérüléseibe.

A támadó büntetett előéletű volt, így legálisan nem kaphatott volna fegyvert. A rendőrség szerint a nő megmentette a társai életét. Nem árulták el a nevét, azt viszont igen, hogy nincs rendvédelmi múltja, tehát például nem rendőr, vagy volt rendőr.

“Törvényesen viselte a fegyverét, és ahelyett, hogy elfutott volna a fenyegetés elől, szembenézett a veszéllyel és több életet is megmentett”

– mondta a rendőrségi szóvivő. A nő a lövöldözés után a helyszínen maradt, és együttműködött a nyomozókkal. A rendőrség szerint nem emelnek vádat ellene, jogos önvédelemből lőtt.

Szélesítené a fegyverviselési jogot és erősítené az önvédelmet a Mi Hazánk

Csehország megvédi lakosai fegyvertartási jogát

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)