Szélesítené a fegyverviselési jogot és erősítené az önvédelmet a Mi Hazánk

Novák Előd (Mi Hazánk) sajtótájékoztatón jelentette be pártja álláspontját, miszerint kiszélesítenék a fegyverviselés jogot – feltételekhez kötve- a vadászok, tartalékosok és katonák, sportlövők és szolgálaton kívüli rendőrök számára.

Az önvédelmi fegyverek viselésének könnyítése közbiztonsági érdek is, hiszen a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg. A Mi Hazánk szerint elsődlegesen a fegyveres testületek tagjai számára kellene biztosítani, hogy szolgálati időn kívül, egyenruha nélkül is viselhessék akár szolgálati fegyverüket. Közérdek is, hogy minél több olyan személy hordjon önvédelmi lőfegyvert magával, aki gyakorlott, és felelősségteljes viselkedés mellett a magyar államot tudja szolgálni, s a fegyverkultúra fejlesztését is biztosítja jó példával.

Az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselési engedélyt adna a Mi Hazánk, ezzel is vonzóvá téve a katonai kiképzést; ha egy önkéntestől elvárja az állam, hogy az élete árán fegyverrel védje a hazát háború idején, akkor miért tagadná meg tőle, hogy békeidőben fegyverrel védje az emberéletet jogos védelmi helyzetben? Ugyanígy be lehetne vonni a vadászokat, akik egyébként is már régóta szeretnének maroklőfegyvert a már Európában is általánosan engedélyezett kegyelemlövési célból (ti. a megsebzett és agonizáló vadat közvetlen közelről egy nagy kaliberű maroklőfegyverrel biztonságosabban és biztosabban lehet elejteni, mint a hosszúfegyverrel).

A sportlövők fegyverviselési jogát is megteremtené a Mi Hazánk Mozgalom, mivel a sportlövő közösség a legtörvénytisztelőbb rétege a társadalomnak. A sportfegyverek otthoni tartásához szükséges éves minősítéseken túl, a Mi Hazánk az utcai fegyverviseléshez a regisztrált sportlövők legalább 3 éves tagságát és évi minimum 10 igazolt versenyt követelne meg a büntetlen előéleten kívül. A fegyverekről és lőszerekről szóló 253/2004. kormányrendelet megérett a változtatásra, de párhuzamosan az engedélyest a fegyverviselésre vonatkozó szabály megsértése esetén (pl. ittas lőfegyverviselésnél) az engedély visszavonása mellett szigorúbb büntetéssel kellene sújtani. A BRFK kommunista beidegződésű és közutálat tárgyát képező Fegyverengedélyügyi Osztályától át kellene tenni az engedélyezési eljárást a decentralizáció és a dekriminalizáció jegyében pl. a minden megyeszékhelyen kijelölt kormányhivatalokhoz, amelyek most is vadászati hatóságként működnek.

A Mi Hazánk a svájci és csehországi példát tekinti mintának, utóbbiban szinte mindenkinek van fegyvertartási jogosultsága, közel 300 ezren élnek is vele. A civil fegyverviselés kiszélesítésére van szükség Magyarországon is.

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

Szigorítás EU-s nyomásra a fegyvertörvényben – a gumisgázokat és a tárakat betiltják

Oscar-díjas színésznő a biztonságos fegyvertartás mellett

8 óra alatt mozgósítható az egész ország: Svájc, mint a legmilitánsabb ország