Mentősökre támadtak ismételten a cigányok

A kép illusztráció!

Éppen, hogy csak felmentették a cigányok fenyegetőzései miatt Csenyétére be nem hajtó mentősöket, Budapesten történt egy kísértetiesen hasonló eset. A kiérkező mentőket ismételten fenyegetés, erőszak fogadta. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

A cigányok a XIII. kerületben elhunyt rokonukra emlékeztek, amikor a társaság egyik nő tagja rosszul lett. A mentősök 13 perc alatt kiérkeztek, mely a család szerint túl sok idő volt, állítják 1 órába telt mire megjelentek. Ennek következtében azonnal szidalmazni és fenyegetni kezdték őket, melynek okán a hatályos protokoll következtében a mentősök visszafordultak gépjárművük felé. Az egyik cigány ekkor elállta a mentőautó útját, s tovább fenyegetőzött.

A második mentőegység pár perccel később rendőri kísérettel érkezett ki, ekkor a mentőautót akadályozót elő is állították.

Az Országos Mentőszolgálat így foglalta össze a történteket: “A nőhöz riasztott mentőegységet szélsőségesen és agresszíven viselkedő emberek fogadták, akik durván szidalmazták, megfélemlítették és életveszélyesen fenyegették a mentőket. Ezért rádión azonnal segítséget kértek, a mentésirányító pedig – a protokollnak megfelelően – a testi épségük védelme érdekében arra utasította őket, hogy menjenek biztonságos távolságra a helyszíntől.”

A cigányok természetesen azonnal a rasszista mentősökre kenték a dolgot, állítják, nem fenyegetőztek, hanem amikor azok meglátták őket, visszafordulásuk előtt csak annyit mondtak, hogy “cigányokhoz mi nem jövünk!”; a család ügyvédje is tagadja, hogy fenyegették és szidták volna a mentőket, ezért jogi lépést terveznek. Minden bizonnyal ez a hihetőbb verzió…

Széttéptek egy férfit a mérai cigányok által szándékosan szabadon engedett harci kutyák

Ukránul beszélni nem tudó “ukrajnai” cigányok lepik el München városát

“Szúrjátok le az elnököt!” – Balhéba fulladt a cigányok jelölt állítási kísérlete

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)