Izrael jóváhagyta ezer palesztin deportálását

Míg egyik nap nagy siránkozások közepette holokauszt megemlékezéseket tartanak Izrael-szerte, addig másnap több ezer palesztin kilakoltatását és faluiknak lerombolását rendelik el – és korántsem érzik, mi a probléma ezzel. Ez a zsidó terrorállam valódi arca. Embertelenség, a nemzetközi jog folyamatos megsértése, de emellett az állandó önsajnáltatás. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

Hebron környéke az utóbbi időszakban az Al-Aksza mecset mellett az egyik legtöbbet emlegetett izraeli terület lett. Itt lőttek gyermekekre a zsidó telepesek, de itt végeztek ki a katonák egy 12 éves fiút, s gyalázták meg egy csecsemő holttestét. Most egy 20 éve tartó pereskedés érhet véget több ezer palesztin deportálásával.

Az izraeli Legfelsőbb Bíróság végzése szerint nyolc falu lakosságának, közel ezer embernek kellene elhagynia lakóhelyét, ugyanis a területet a terrorállam még a ’80-as évek elején lakatlannak nyilváníttatta, hiába élt ott a ’60-as évek óta több, nomád szokásaikat őrző palesztin család. Az első 200 családot már 1999-ben ki akarták telepíteni a katonai kiképzési zónává nyilvánított területről, de ők pert indítottak, s haladékot kaptak az ítélethozatalig.

A bíróság ítéletében megállapította, hogy a palesztin falvak, amelyeknek lakói generációk óta megőrizték sajátos, nomád életmódjukat, és földművelésből és pásztorkodásból élnek, nem voltak a terület állandó lakói, amikor az izraeli hadsereg először nyilvánította azt katonai kiképzési zónává. Az egyik település, Maszafer Jatta lakói és izraeli jogvédő csoportok szerint viszont a palesztin családok közül sokan már az 1967-es közel-keleti háborúban, Ciszjordánia izraeli elfoglalása előtt állandó lakosai voltak a 3000 hektáros területnek, és kilakoltatásuk a nemzetközi jog megsértését jelentené.

“A döntés azt bizonyítja, hogy ez a bíróság a megszállás része. Nem fogjuk elhagyni az otthonainkat. Itt maradunk”

– mondta Nidal Abu Junisz, Maszafer Jatta polgármestere.

A kitelepítendők felhívták arra is a figyelmet, ha otthonaik elhagyására kényszerítik őket, annak példátlan következményei lesznek.

Az egyik jogvédő csoport kiemelte, hogy Izraelben precedense van az ilyen ítéleteknek:

“Nincs olyan bűncselekmény, amelyben a legfelsőbb bíróság bírái ne találnának módot arra, hogy legitimálják.”

Izrael folyamatosan provokálja a palesztin lakosságot ilyen és ehhez hasonló döntésekkel, nem véletlen, hogy már az USA képviselői is felszólították saját külügyminiszterüket, hogy lépjen valamit a csatlósállam kihágásainak ügyében, s a Nemzetközi Büntetőbíróság vizsgálatának megkezdése sem csak úgy indult meg, bár jelenleg úgy látszik, őket sikerült lecsendesítenie az izraeli lobbierőknek…

“A falutok is égni fog!” – soviniszta felvonulást tartottak a cionista terrorállamban

A kitartás ára: 183. alkalommal rombolta le Izrael ugyanazt a palesztin falut

Összecsapások a palesztinok és zsidók között – Már a zarándokokat is vegzálják (frissítve)

(444 nyomán Szent Korona Rádió)