A miniszterelnök is beismerte, hogy Svédország migránspolitikája kudarcba fulladt

Évek óta cikkeznek a balliberális médiumok, hogy csupán jobboldali hazugság az, hogy Svédországban nem képesek a migránshelyzetet kezelni. “Nincsenek No-Go zónák” hangoztatták mindannyiszor. Az ország vezetése most másról számolt be. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

Svédország a 2015-ös menekültválság idején mintegy 163 ezer migránst fogadott be, a népesség arányát tekintve többet, mint bármely másik európai uniós ország. Mostanra azonban rájöttek, hogy nem tudják integrálni a nem egy esetben erőszakhoz folyamodó migránsokat. 

Svédország képtelen volt integrálni azokat a bevándorlókat, akik az elmúlt húsz évben érkeztek az országba, és ez párhuzamos társadalmak kialakulásához, illetve bandaháborúkhoz vezetett – vallott korábbi migrációs politikájuk kudarcáról Magdalena Andersson svéd miniszterelnök. A kormányfő továbbá részletezte: az integrációs kísérletek nagyon szegényesek voltak, miközben jelentős mértékben nőtt a bevándorlók száma – áll a Magyar Nemzet beszámolójában.

“A túlzott szegregáció következtében párhuzamos társadalmak jöttek létre. Ugyanabban az országban élünk, de teljesen más valóságban. Felül kell bírálnunk korábbi nézeteinket, és kemény lépéseket kell tennünk” – tette hozzá a szociáldemokrata kormányfő.

A 2015-ös menekültválság idején Svédország mintegy 163 ezer migránst fogadott be, a népesség arányát tekintve többet, mint bármely másik európai uniós ország.

“Az én Európám nem épít falakat” – hangoztatta a hét évvel ezelőtti krízis idején Stefan Löfven, aki 2014 és 2021 között volt az ország miniszterelnöke. Az elmúlt negyven évből huszonnyolc éven át a szociáldemokraták vezették az országot, beleértve az utóbbi nyolc évet is.

A skandináv országban az elmúlt húsz évben kétszeresére nőtt azok száma, akik külföldön születtek, jelenleg

a körülbelül 10,35 milliós lakosság egyötöde, mintegy kétmillió ember bevándorló hátterű.

A migrációs nyomás miatt a kormányzó szociáldemokrata párt tavaly szigorított is jogszabályain, aminek következtében Svédország – a szomszédos Dániával együtt – a legkeményebb bevándorlási politikát alkalmazza a blokkon belül.

Az új migrációs szabályok értelmében Stockholm csupán ideiglenes tartózkodásra jogosítja a menekülteket, vagyis a korábbi szokással ellentétben már nem adja meg automatikusan az állandó letelepedési engedélyt.

Magdalena Andersson a minap megtartott beszédében kitért arra is, hogy Svédországban hagyták elhatalmasodni az iszlamizmust és a szélsőjobboldalt.

Az országban húsvét előtt több napon keresztül súlyos zavargások voltak, amelyeken még a hatóságok sem tudtak úrrá lenni, mintegy száz rendőr megsérült országszerte. Az erőszakhullámot az váltotta ki, hogy a radikális dán politikus, Rasmus Paludan Korán-égetéseket hirdetett az ország bevándorlónegyedeiben. A nagycsütörtöktől húsvéthétfőig tartó időszakban több tucat embert letartóztattak többek között Norrköping, Linköping, Malmö és Stockholm városában, a tüntetők a rendőrök elleni támadásokon túl egy iskolát is felgyújtottak, illetve húsz rendőrautót tönkretettek.

“Nem politikai tüntetéseket láttunk. A rendőröket kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták.

Nem politikai cselekedetnek, hanem bűncselekménynek, a demokrácia elleni támadásnak lehettünk szemtanúi”

– mutatott rá a kormányfő.

Magdalena Andersson a szervezett bűnözés megakadályozása miatt egy sor intézkedést helyezett kilátásba. Növelnék például a rendőrség és a szociális szféra együttműködését az ifjúsági bűnmegelőzés érdekében, továbbá olyan eszközöket vezetnének be, amelyek segítségével elérnék, hogy a gyermekek ne maradjanak távol az oktatási intézményektől a szülők beleegyezése nélkül.

A felvázolt tervek alapján a rendőrség nagyobb megfigyelési jogkörrel rendelkezne és megtagadhatná a tartózkodási engedélyt olyan személyektől is, akiket még nem ítéltek el bűncselekményért.

28 gyermeket, köztük csecsemőket erőszakoló migránst tartóztattak le Franciaországban

Ukránul beszélni nem tudó “ukrajnai” cigányok lepik el München városát

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)