Kemény kézzel léphet fel Lengyelország a vallásgyalázókkal szemben

Lengyelországban az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodtak a keresztényellenes támadások. Antifasiszták támadtak templomokra, migránsként ábrázolták a Szent Családot és meggyalázták Szent II. János Pál pápa szobrát, majd templomokat vertek szét és gyújtottak fel és összetörték a gyermek Jézust ábrázoló szobrot is. Most a jelenleg regnáló kormánykoalíció egyik tagpártja állt elő egy újabb javaslattal. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Egyesült Lengyelország párt korábban betiltotta volna az LMBTQP ideológia mindennemű terjesztését Lengyelországban, ugyanakkor azt a Jog és Igazságosság (PiS) (a kormánykoalíció nagy pártja) elkaszálta. A megszaporodott keresztényellenes támadások miatt most egy újabb javaslattal álltak elő. Javaslatuk értelmében három évig terjedő börtönbüntetésre számíthatna az, aki nyilvánosan megsérti az egyházat, vagy félbeszakít egy egyházi szertartást.

Jelenleg is érvényben van egy törvény, mely szerint a vallási érzelmek, a kegytárgyak, ereklyék vagy a szertartások helyéül szolgáló intézmények megsértéséért két évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki. Marcin Warchoł helyettes igazságügyi miniszter, Egyesült Lengyelország elnöke azonban kifejtette, hogy:

“A jelenlegi törvény tele van hézagokkal, és gyűlöletre buzdít azokkal szemben, akik kifejezik a vallási nézetüket”

A törvény szigorítására azért van szükség, mert “Lengyelországban megdöbbentő példákat találni az agresszióra és a vallási szimbólumok meggyalázására” – tette hozzá Marcin.

Az új törvénytervezet elfogadása lehetővé tenné végre a Pride felvonulásokon használatos keresztényellenes, keresztényeket sértő transzparensek használóinak büntetését.

Amennyiben a törvény megvalósul, az példaértékűvé válhatna Európa számára. Az ilyen törvények meghozatalánál kezdődik a valódi konzervatív életszemlélet és országvezetés. De csak kezdődik, ugyanis ha valóban föl akar lépni egy állam a nemzetvesztők ellen, keménykezűen kell őket megfognia.

Lengyelország: Gyermekeket skandáltatnak abortuszpárti tüntetésen

Kitiltották az LMBTQP tananyagokat az iskolákból Lengyelországban

(444 nyomán Szent Korona Rádió)