Kis Jézus szobrot törtek össze Lengyelországban

Az agresszív keresztényellenesség már hazánkban is jelen van, azonban még nem tapasztalható olyan intenzíven, mint bizonyos országokban. Ilyen Lengyelország is, ahol rendkívül gyakoriak a vallásgyalázó cselekedetek. Most a Betlehemet vették célba.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Szilveszter éjszaka rongálták meg hedonizáló vandálok a kis Jézus szobrát a lengyelországi Łódź katedrálisánál felállított Betlehemben. A Megváltót ábrázoló szobrot minden évben az éjféli mise után ünnepélyesen helyezik el a székesegyház melletti téren, a Szent II. János Pál pápa szobránál felállított Betlehemben. Az újévi misére érkezők vették észre, hogy a kis Jézus szobrát összetörték. Az anyagi kár nem jelentős, ugyanakkor a gipszszobor komoly eszmei értékkel bír, hiszen a Megváltó Jézus Krisztust ábrázolja. Ennél fogva pedig a vallásgyalázás kategóriába sorolható a cselekedet.

Az elmúlt hónapokban nem ez az első eset, amikor vandalizmus érte a lódźi székesegyházat. Tavaly júliusban egy 21 éves férfi robogóval hajtott a katedrálishoz és vörös festékkel értelmezhetetlen feliratot festetett az ajtóra. Néhány nappal később elfogták, akkor azt mondta, a barátnőjével vitatkozott össze. Így akarta levezetni a feszültséget… Korábban pedig vörös olajfestékkel kézlenyomatokat hagytak a katedrális előtti gránitlapokon.

Ezt hozza a “szabadelvűség” és “elfogadás”: rombolást, pusztítást és gyalázatot.

Két betlehemet is támadás ért hazánkban – A Szűzanya fejét is letépték

“Leamortizálták a legszentebb helyünket” – Kereszténygyűlöletből származó támadás Etyeken

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)