A palesztin települések áramellátását akadályozza Izrael

Az izraeli hatóságok akadályozzák az elektromos hálózat kiépítését a megszállt Al-Khalil (Hebron) városától délre lévő Al-Tuwani palesztin településen.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Vasárnap az izraeli megszálló erők egy ház és egy villanyvezeték-hálózat építését akadályozták a Hebrontól délre fekvő Al-Tuwani falujában.

Az Al-Tuwani falutanács vezetője, azt nyilatkozta, hogy a megszálló erők rajtaütést tartottak a faluban, és leállították egy épülő ház valamint az elektromos hálózat munkálatait, amely a környék több mint 400 lakosának biztosított villamos energiát.

Arra is rámutatott, hogy a megszállás fokozta a palesztin polgárok elleni támadásokat a térségben: házakat és létesítményeket rombolnak le, megakadályozzák a palesztin polgárok építkezéseit, valamint az áram és ivóvíz megvonásával otthonaik és földjeik elhagyására kényszerítik őket a terjeszkedés érdekében.

A megszállás egy olyan rendezési tervet kíván megvalósítani, amelynek célja, hogy összekapcsolja az ott található palesztin polgárok földjén épült településeket.

Al-Khalil városában és annak környékén évtizedek óta fokozódik a feszültség az őslakos palesztinok, valamint a városba illegálisan beköltözött zsidó telepes csoportok között.

Gyerekekre lőttek az illegális zsidó telepesek Palesztinában

Háborús bűncselekmények miatt nyomoz Palesztinában a Nemzetközi Büntetőbíróság – Izrael antiszemitizmust kiált

(AlwakeelNews nyomán Szent Korona Rádió)