A Szerbia bombázását szorgalmazó Joe Biden szerint Putyin egy mészáros

Az Amerikai elnök szerint Vlagyimit Putyin nem maradhat hatalmon. A Fehér Ház a nyilatkozatot követően azonnal próbálta menteni a menthetőt, és mindenféle magyarázatokkal szolgálni a provokatív üzenetre.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Joe Biden amerikai elnök szombaton kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „nem maradhat hatalmon”; a Fehér Ház ezt követően közölte, hogy ez nem rendszerváltásra való felhívás.

Az isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon – fogalmazott az amerikai elnök. A Fehér Ház egyik tisztviselője szerint ez nem szerepelt az előkészített megjegyzésben.

Az elnök álláspontja az volt, hogy Putyin nem gyakorolhatja a hatalmat szomszédai vagy a régió felett. Nem Putyin oroszországi hatalmáról vagy a rendszerváltásról beszélt – magyarázkodott a Fehér Ház egyik tisztviselője.

Mészárosnak is nevezte, hogy még keményebbnek tűnjön

A személyes sértegetések tovább korlátozzák az orosz és az amerikai kormányzat közötti kétoldalú kapcsolatok lehetőségét – jelentette ki szombaton Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arra reagálva, hogy Joe Biden amerikai elnök Varsóban mészárosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

“Legalábbis figyelemre méltó” ilyen szavakat hallani Bidentől, aki 1999-ben a koszovói háború idején Szerbia bombázását szorgalmazta.

“Emberek meggyilkolására szólított fel” – fogalmazott Peszkov a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának (duma) elnöke hisztérikusnak nevezte Biden megjegyzését.

Joe Biden szombat délután Varsóban a hivatalos lengyel-amerikai tárgyalások után a Nemzeti Stadionban a menekültek számára létesített ügyintéző központba látogatott el Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester kíséretében. A stadionban megtartott rövid sajtóértekezleten egy újságírói kérdésre, Mariupol bombázására vonatkozóan kijelentette: “Putyin egy mészáros”

Az utóbbi napokban Biden háborús bűnösnek és gyilkos diktátornak is nevezte már az orosz elnököt.

Peszkov szerint nem Joe Biden dolga, hogy eldöntse, ki legyen Oroszország vezetője, elmondása szerint ezt az Orosz Föderáció népe döntheti csak el.

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)