Jöhet az amerikai függés energiahordozók tekintetében?

Az USA végleges gazdasági függésbe vonhatja az Európai Uniót? Az orosz gázszállítás felrúgása után csak ez az egyetlen eshetőség. Az EU bizottsági elnöke, Ursula von der Leyen kötelességvállalást szeretne Amerikától gázszállítására.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ursula von der Leyen szerint az Európai Unió célja, hogy a háború kudarc legyen Oroszország számára. Az Európai Bizottság elnöke a cseppfolyósított földgáz szállításáról külön megbeszélést fog folytatni Joe Biden amerikai elnökkel a csütörtöki EU-csúcs előtt.
Az Európai Unió arra törekszik, hogy az Egyesült Államok kötelezettséget vállaljon a korábbinál több cseppfolyósított földgáz (LNG) európai szállítására a következő két télen — közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.
Ursula von der Leyen a csütörtökön kezdődő, kétnapos uniós csúcstalálkozó témáival foglalkozó ülésen azt mondta, a cseppfolyósított földgáz szállításáról külön megbeszélést fog folytatni Joe Biden amerikai elnökkel a csúcstalálkozót megelőzően csütörtökön.
,,Holnap megbeszélem Biden elnökkel, hogy miként szerezhet elsőbbséget az Európai Unióba irányuló cseppfolyósított földgáz szállítása az Egyesült Államokból”
– fogalmazott a bizottság elnöke. Közölte: az Európai Bizottság olyan intézkedéseket javasol, amelyek nagymértékben csökkentik Európa függőségét az orosz gáztól. Az EU el kívánja érni, hogy a tagországok gázkészleteket halmozzanak fel, valamint azt, hogy a tagállamok ne külön-külön, hanem közösen vásároljanak gázt a piacról.