Jogtalanul előállítottak, majd megvertek az izraeli rendőrök egy riporternőt

Az izraeli katonák és rendőrök hírhedtek sorozatos túlkapásaikról. Egy korábbi tüntetés alkalmával egy sérült palesztin férfira a mentőautóban támadtak rá. Most az Al Jazeera munkatársát hurcolták meg brutálisan. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A riporternő Givara Budeiri éppen egy tüntetésről tudósított Kelet-Jeruzsálemből, amikor a cionista állam rendőrei lökdösni kezdték, majd őrizetbe is vették. Givara beszámolója szerint ezek után a rendőrautóban megrugdosták. A vele lévő operatőr megpróbált segíteni rajta, de őt ellökték, és összetörték a kameráját. Hiába hivatkoztak arra, hogy a sajtó munkatársai, és akarták bemutatni az izraeli hatóságok által kibocsátott sajtóigazolványukat, a rendőrök ezen jogukat megtagadták tőlük.

Az esetet kritizálta a Riporterek Határok Nélkül (RSF) szóvivője, Sabrina Bennoui is, aki a letartóztatást megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte. „Ez egyértelműen sérti a sajtószabadságot, mert az újságíró felismerhető volt a sajtómellényéről, és az izraeli hatóságok nyilvánvalóan meg akarják akadályozni az újságírókat munkájuk elvégzésében és a helyszíni tudósításokban.”

Izrael ellen háborús bűnök, és emberi jogok sárbatiprása miatt vizsgálat folyik, ugyanakkor ez sem lohasztotta alább a terrorállam végrehajtó szerveinek brutalitását.

(444.hu és Al Jazeera nyomán Szent Korona Rádió)

Szijjártó ismételten védelmébe vette az agresszor Izraelt, továbbá Magyarország óvóhelyeket is épít számukra

Izrael terrorista kaszárnya! Irán harcra szólít fel, mindeközben a zsidók megtámadták az Al-Aksza-mecsetet

Dávid és Góliát – A palesztinok végre kivívják függetlenségüket a cionista Izraeltől?