Szijjártó ismételten védelmébe vette az agresszor Izraelt, továbbá Magyarország óvóhelyeket is épít számukra

Magyarország kormánya nemcsak szavakkal fejezi ki teljes mértékű elkötelezettségét a cionista terrorállam, Izrael mellett, ugyanis Szijjártó Péter a mai napon bejelentette, hogy hazánk számos óvóhelyet fog építeni lakosai számára. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

Hazánk külgazdasági és külügyminisztere kijelentette, hogy elfogadhatatlannak tartja a civilek lakta területek rakétákkal való megtámadását. Ezen kijelentésével is az elnyomott palesztinokat ítélte el megfeledkezve arról, hogy az izraeliek nem csak épületeket romboltak le, hanem számos gyermek halálát is okozták légicsapásaikkal. Közzé is tett egy fotót a következő kommentárral: “a terroristák rakétatámadásainak egyik következménye…” Az egyetlen épület, melyet véletlenül eltalált egy palesztin rakéta. A Gázai övezetben az ártatlan, megtámadott, Szijjártó védelmére szoruló, pénz- és fegyvertelen zsidók légicsapásai következtében 1800 lakóépület semmisült meg, további 16 800 pedig különböző fokú károkat szenvedett.

Számos sajnálkozás, és felháborodásának kifejezése közepette azonban közölte, hogy Magyarország mindig is Izrael barátja marad. Ennek jele az is, hogy mindent, ami a cionista államot hátrányosan érinti mind az Európai Unióban, mind az ENSZ-ben, folyamatosan megvétózunk.

A barátság szorosabbá fűzésének érdekében Szijjártó bejelentette, hogy magyar építőipari vállalat fog Izrael területén óvóhelyeket építeni annak érdekében, hogy a későbbiekben azok megvédhessék a civil lakosságot a “terrorista” szervezetek, mint például a Hamász támadásaival szemben.

Kifejtette továbbá: “Sajnáljuk, hogy a nemzetközi politikai szervezetekben nem jött létre közös álláspont ezen helyzet értékeléséről, sajnáljuk, hogy elvitatták azt a tényt, hogy Izraelt egy terrorszervezet támadta meg, sajnáljuk, hogy egyes nemzetközi szervezetek Izraelt és a Hamászt egy szinten akarták kezelni, mintha a Hamász egy NGO lenne, és sajnáljuk azt is, hogy a nemzetközi szervezetek nem beszéltek világosan arról, hogy Izraelnek igenis joga van az önvédelemhez. (…) Abszolút elfogultan, Izrael-ellenesen közelítették meg a valós helyzetet. Ezeket az Izrael-ellenes álláspontokat mi eddig sem támogattuk és a jövőben sem fogjuk támogatni.”

Ugyanakkor nem “csak” Magyarországot kívánja a cionizmus rabigájába hajtani, ugyanis leszögezte, hogy az EU-nak sokkal szorosabbra kellene fűznie kapcsolatát Izraellel: “Azt szorgalmazzuk, hogy az EU és Izrael között is legyen szorosabb együttműködés, és sajnáljuk, hogy ez az álláspont most nem rendelkezik világos többséggel az Európai Unión belül.”

Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter a közös sajtótájékoztatójukon utalt arra, hogy a magyar külügyminiszter nem első alkalommal jár Izraelben, megköszönte a magyar kormány és a magyar nép határozott támogatását a Falak őrzője nevű hadművelet idején.

Askenázi külön köszönetet mondott a nyílt, egyértelmű és erős kiállásért: “Magyarország folyamatosan Izrael erős barátja, mindig mellettünk áll, jelzi szolidaritását nemcsak a katonai hadművelet idején, hanem a nemzetközi diplomáciában, az ENSZ-ben is.”

A magyar kormány azonban nemcsak Askenázi előtt tett tanúbizonyságot hűségéről, hanem Netanjahut is biztosította Magyarország támogatásáról, továbbá ajándékkal is kedveskedett neki:

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió) 

Dávid és Góliát – A palesztinok végre kivívják függetlenségüket a cionista Izraeltől?

Tovább nyalizunk Izraelnek – Szijjártó felszólította az EU-t, hogy működjön együtt a cionista rezsimmel