A pozsonyi ókatolikusok és evangélikusok is beálltak a genderlobbi mögé

A progresszívek negédes szavaikkal, és az emóciókra való sorozatos nyomásgyakorlással Krisztus követőinek egy részét is megtévesztették. Jelenleg úgy tűnik, hogy a keresztények közül az evangélikusok vannak a legnagyobb veszélyben, azonban a többi felekezetben is felütötte már a fejét a fertő, ilyen eset például a német papok engedetlensége a homoszexuális kapcsolatok megáldásával kapcsolatban. Az USA-ban kinevezték az első transznemű püspököt, a svéd egyház egészét transzneműnek kiáltották ki. A homofóbia és transzfóbia elleni nemzetközi emléknap alkalmából Pozsonyban pedig istentiszteletet tartottak. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a 20 éves HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Facebookon tettek közzé egy fényképet (cikkünk borítóképeként szereplőt), melyen Pozsony egyik ókatolikus papja, Martin Kováč, továbbá František Ábel, a Pozsonyi Komenský Egyetem Evangélikus Hittudományi Kara Újszövetségi Tanszékének vezetője, Anna Polcková, a Pozsony-Óváros gyülekezet igazgató-lelkésze és Erika Sokola, a Pozsony-Óváros gyülekezet lelkésznője látható. A bejegyzésben olvasható, hogy a jótékonyságinak szánt „eseményből” befolyt adományokkal az LMBTQP-barát PRIZMA LGBT tanácsadó központ támogatását szolgálják. Anna Polcková már korábban is az LMBTQP közösség melletti állásfoglalásáról tett tanúbizonyságot: „Az LMBTQ-embereket diszkriminálják társadalmunkban és különösen egyházunkban. Ujjal mutogatnak rájuk, nevetség tárgyává teszik őket és gyűlölködő megjegyzéseket kapnak, ami a teljes félreértésükből fakad – abból, hogy kisebbségi szexuális orientációval és nemi identitással születtek. Ahelyett, hogy megértenénk őket, bele próbáljuk kényszeríteni őket abba, ami szerintünk helyes.”

A szlovák sovinizmus azonban most is megmutatkozik. Míg az LMBTQP csoportokat teljes mellszélességgel támogatják, a helyi magyarok azon kérését, miszerint Rázga Pál 1848-ban szerepet vállaló lelkész emléktábláját helyezzék fel a templommal szomszédos épület falára, sorozatosan elutasítja az evangélikus gyülekezet. Véleményük szerint Rázga magyar nacionalista volt, akinek nincs helye a falon. Csak halkan szólunk, német nemzetiségű volt.

(Vasarnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Az egyházak ellen uszított Dobrev Klára

A szivárványba bújt sátán a Katolikus Egyházat ostromolja – A deviánsok mellett kampányolt ismételten a mainzi püspök

Harcolnunk kell azért, hogy az egyházi LMBTQP lobbi az arianizmus sorsára jusson