Beteg világ: Csak internetes közvetítésen nézhette a koronavírusban meghalt szülei temetését

Szürreális érzésként írja le egy angol nő a pillanatokat, ahogy elbúcsúzott elhunyt szüleitől.

Katie Orchard a Nottinghamshire Live című lapnak elmondta, hogy áprilisban először anyja, Pat Telford lett rosszul. Mellhártyagyulladásra gyanakodtak az orvosok, antibiotikumot kapott, kórházról-kórházra szállították.

Közben Katie apja, Richard is megbetegedett, állapota rohamosan romlott, és április 12-én meghalt a Queen’s Medical Centre nevű kórházban. Pat Telford két nappal később egy másik nottinghami klinikán hunyt el.

A harmincéves Katie Orchard azt mondja, rettenetes volt elmondani 5 és 10 éves gyerekeinek, hogy a nagyszülők, akik mindent megtettek értük, már nincsenek többé. A nő szerint sokan nem hisznek a vírus létezésében sem, nem értik, milyen hatása van, amíg személyesen nem érinti őket.

A gyászszertartásra az érvényben levő szabályozások miatt senki nem mehetett el a családból. Csak egy internetes linket kaptak, ahol megnézhették a búcsúztatást.

“Szürreális. Borzasztó volt nézni. Ez az utolsó alkalom, hogy láthatod őket, mégsem vagy ott. Csak ültünk az otthonunkban, néztük a képernyőt és öleltük egymást, miközben a szertartáson senki nem volt ott a temető alkalmazottain kívül.”

(24.hu nyomán SzKR)

Azt hirdette, hogy a Covid kamu, de belehalt végül a járványba

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)