Alkotmánymódosítás Oroszországban: csökkentik a homoszexuálisok jogait

Oroszországban az alkotmánymódosítás ügyében indított népszavazáson a szavazók majdnem háromnegyede támogatta az új rendszer bevezetését.

A módosítás  elfogadásával számos változás fog bekövetkezni az országban. Először is eltörlik az elnök esetében az újraválaszthatóság korlátozását, így Putyin egészen 2036-ig maradhat az ország élén.

Az új alkotmány kihangsúlyozza az ország keresztény múltját, és a keresztény értékek védelmét, ezáltal betiltják a homoszexuálisok számára az örökbefogadást, illetve a házasságot. Ezen vonalat igen komolyan gondolták, a kampányidőszakban külön propagandafilmet készítettek csak ezen témának:

Az alkotmánymódosítás ellen az ellenzék tüntetéseket szervezett, viszont semmilyen sikert nem értek el.

Ezen módosítással Oroszország Lengyelország és Románia után harmadikként vette fel nyíltan a harcot a világi rendet felforgató LMBTQ szervezetekkel szemben. Az elmúlt időszakot figyelve láthatjuk, hogy Közép – és Kelet – Európában a posztkommunista és liberális irányvonal lerázásával újra éledőben van a nemzeti és keresztény értékek képviselete.  Míg a környező országok már határozott lépéseket tesznek a létrontás erőivel szemben, addig hazánkban még a nemzeti jelképünket gyalázó Pride megtartását is engedélyezik, sőt, a feljelentésünket elutasítja a más esetekben kézivezérelt nyomozóhatóság. 10 éve Fidesz van kormányon, de sajnos sok vonatkozásban csak retorikai kormányzás zajlik.

(Orosz hírek és 444.hu nyomán SzKR)

Románia is jobban teljesít: betiltották a genderelméletet az oktatási intézményekben

Lengyelország nyíltan szembeszáll az LMBTQP propagandával?

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)