Románia is jobban teljesít: betiltották a genderelméletet az oktatási intézményekben

Lengyelország után Romániában is előrébb járnak az LMBTQ-val szembeni harcban. A végén még kiderül, hogy nem az Orbán Viktor vezette magyar kormány a legnagyobb szabadságharcos és vannak, akik valóban komolyan gondolják az “illiberalizmust”? Magyarországon is régóta követelik a genderelméletek iskolában való oktatását, de egyelőre csak propaganda szinten lévő retorika van.

A román szenátus kedden döntő házként megszavazott egy olyan törvénymódosítást, amelynek értelmében minden tanintézményben tilos a genderelmélet oktatása. Az indítvány a 2011-es oktatási törvényt módosítja, és megtiltja az iskolákban és minden egyes oktatási intézményben, beleértve az iskolán kívüli tevékenységeket is, hogy a diákoknak a genderelméletet tanítsák, vagy szexuális nevelésben részesüljenek. A bukaresti sajtó egy része ezt úgy értelmezte, hogy a törvényhozó testület az egyetemeknek is megtiltotta a genderelmélet oktatását, és ezzel megsértette az egyetemi autonómiát.

Az indítványt a Traian Băsescu volt államelnök által védnökölt Népi Mozgalom Párt (PMP) egyik politikusa, Vasile Cristian Lungu Kolozs megyei képviselő terjesztette be, aki ortodox teológiát végzett Zilahon, és az Egyesült Államokban is tanult pszichológiát. A kezdeményező kifejtette, hogy a genderelmélet azt népszerűsíti, hogy egy gyermek megválaszthatja a saját nemét, amely akár eltérő lehet a biológiai nemétől. A jogszabályt a PMP mellett a szenátusban többséggel rendelkező Szociáldemokrata Párt (PSD) is támogatta, a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) tartózkodott, az RMDSZ-frakció nemmel szavazott.

Valóban keresztény ország?

Az elmúlt hónapokban számos vitát váltott ki, hogy egy másik törvénymódosítással kötelezővé tették a szexuális nevelést az iskolákban. Az erről szóló jogszabályt márciusban szavazta meg a parlament, így április elején Klaus Iohannis kihirdette. Az ortodox egyház tiltakozásának hatására ezt követően, június elején a képviselőház módosította a jogszabályt, így az egészségügyi nevelés névre keresztelt tantárgy bevezetése választhatóvá vált, és csak szülői beleegyezéssel vehetnek részt az órákon a diákok. A kezdeményezők szerint azért szükséges a tantárgy bevezetése, mert Romániában a legmagasabb a kiskorú édesanyák száma az Európai Unióban. A szexuális nevelés és a genderelmélet iskolai bevezetését erőteljesen ellenezték az egyházak, köztük az ortodox egyház, amely nagy befolyással bír a társadalomban és a döntéshozók körében.

Eközben Magyarországon

A magyarországi kormánymédia rendszeresen bemutatja, hogy milyen szörnyű a nemzetközi LMBTQ lobbi hatása. Például Kanadával riogatnak, ahol már óvodás korban elkezdik a gendersemleges nevelést, illetve az átneveléseket a másik nemre. Eközben hiába hívják fel számosan a figyelmet arra, hogy Magyarországon a középiskolákban folyó szexuális felvilágosítás címén rontják meg a gyermekeket és egyetemeken kötelező részt venni érzékenyítéseken, a kormány ezekkel nem foglalkozik, a médiában a téma le van tiltva. Azzal sem foglalkozik a “keresztény, konzervatív, nemzeti” Fidesz, hogy egész évben vannak olyan rendezvények LMBTQ-tanároknak, ahol azt tervezgetik, hogyan vigyék be az iskolába még jobban a deviáns eszméket, sőt, már iskolásoknak szánt érzékenyítő füzetekkel is rendelkeznek…

A fentiek alapján kijelenthető, hogy Románia lehet keresztényibb, konzervatívabb ország, mint Magyarország?!

(Maszol nyomán Szent Korona Rádió)

Egy harcos gondolatai Trianonról: a nacionalizmuson túlmutató tradicionalitás hozhat csak békét a Kárpát-medencébe

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)