Lengyelország nyíltan szembeszáll az LMBTQP propagandával?

Lengyelország jelenlegi elnöke Andrzej Duda nyíltan felszólalt az LMBTQ propaganda ellen, és annak betiltását helyezte kilátásba Lengyelországban. Véleménye szerint a szivárványos irányzat rosszabb még a kommunizmusnál is. Vajon lesz-e mersze több országnak is beállni Duda mögé, és támogatni harcában? 

Június 28-án elnökválasztást tartanak Lengyelországban – a kampányokban egyre nagyobb hangsúllyal jelennek meg az egymástól jelentősen különböző világnézetek is. A jelenleg kormányzó Jog és Igazságosság pártjának jelöltje, a most regnáló Andrzej Duda egy közösségi oldalán lefolytatott „kérdezz-felelek” beszélgetésének keretében kiemelten foglalkozott az LMBTQ-kérdéssel és annak lengyelországi hatásaival.

A lengyel elnök egyértelművé tette, hogy nem szimpatizál az LMBTQ-eszmével. Kijelentette, hogy

az LMBTQ nem egy embercsoport, hanem egy olyan ideológia, amely nagyon hasonlatos a kommunizmushoz és a bolsevizmushoz;

az LMBTQ-t pártolók erőszakosan kívánják ráerőltetni ideológiájukat a többségi társadalomra. Mások helyett akarják eldönteni, hogy mi a helyes.

Andrzej Duda a kampányban. (Forrás: Flickr.com)

Duda kiemelte: manapság a legnagyobb fenyegetés és kihívás a családokat éri. A szülők beleegyezése nélkül megkezdődött a gyermekek átnevelése, több lengyel iskolában LMBT-oktatást is végeznek. A lengyel elnök fontosnak tartja, hogy a szexuális témákban ne sulykoljanak a jövő nemzedéke számára liberális eszméket és elveket.

Duda korábban is tett hasonló nyilatkozatokat, egy alkalommal például azt ígérte, hogy a közintézményekben be fogják tiltani a LMBT-ideológia oktatását és a homoszexualitás reklámozását.

Andrzej Duda közösségi oldalán tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a lengyel nép számára ezek az ideológiák idegenek.

A lengyelek többsége hisz a család és a házasság egységében.

Duda nem véletlenül emelte kampánya tárgyává az LMBT-ideológiát, ugyanis a június végi elnökválasztáson ellenfele az a Rafal Trzaskowski lesz, aki korábban egy LMBT+ egyezményt írt alá, mely szerint a lengyel iskolákban kötelező lenne az LMBT-oktatás.

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

 

Nemzetipolo.hu – 23 éve, tisztán magyar alapanyagokból készült hazafias ruházat
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)