10 ok amiért ott kell lenned a Trianon Felvonuláson II. rész

Ebben a cikksorozatban 10 olyan esetet szedtünk össze, amik miatt neked is kötelességed ott lenni a Trianon Felvonuláson és felemelni a szavad a magyar identitás és élettér védelmében.

 

Cikkünk első felében 5 olyan sovén támadást soroltunk fel az elszakított területeken élő magyarsággal szemben, amik formailag különbözőek ugyan, de mindegyik egy célt szolgál, mégpedig nemzettestvéreink hátrányos megkülönböztetését. A most következő második felvonásban pedig arra törekszünk, hogy olyan okokat mutassunk be a felvonuláson való részvételre buzdítva, amik erőt adnak és motiválóak számunkra, Csonka-országi magyarok számára.

6. – Csíksomlyói búcsú

01
A búcsú története 1567-ig nyúlik vissza, amikor a székelység katolikus hite sikeres megvédelmezéséért adott hálát. A történelem viharai soha nem tudták teljesen eltörölni az évszázadokra visszanyúló hagyományt, de az elmúlt időszakban egyértelműen többlet jelentést kapott a katolikus ünnep. A Kárpát-medence minden pontjáról érkeznek ilyenkor Székelyföldre azok a személyek, akik szerint vonalakat ugyan lehet húzogatni egy térképen, de a magyarság egy és oszthatatlan.

Ha a székelyek minden nehézség ellenére, minden évben erőről és kitartásról tanúbizonyságot téve tető alá hoznak egy ilyen kaliberű rendezvényt, akkor mi sem maradhatunk szégyenben, a Fővárosban.


Kövesd figyelemmel a HVIM tevékenységét a Facebookon is!


7. Aracsi pusztatemplom

Az Aracsi pusztatemplom a XIII. század első harmadában épült és annak ellenére, hogy a történelem viharai nem voltak kegyesek az épülethez, mégis megtartó erőként tekinthetünk rá, hiszen nem egyszerű romról van szó.
59739224

A Bánságban szimbólumértékkel bír a Törökbecse határában található román-korai gótikus építészeti stílusban készült templom, mely a térség legrégibb épített emléke. Jelentősége számunkra abban gyökerezik, hogy a délvidéki magyarság kulturális központtá tette, így pedig mind a keresztény, mind a nemzeti identitás jelképe lett.
64322-47269

Minden nemzetben gondolkozó magyar ember számára példaértékűnek kell, hogy legyen az az elszánt akarat, amit déli végeink őrzői tanúsítanak. Ha képesek voltak ismét élettel és mély-tartalommal megtölteni egy elhagyatott romos épületet, mely ráadásul a pusztában van, akkor nekünk sem eshet nehezünkre Budapest belvárosában felemelni a hangunk értük.


Csatlakozz a Trianon Felvonulás Facebook eseményéhez, hogy ne maradj le semmilyen lényeges információról!


 

8. Dunaszerdahely – A Felvidék harcosai

1488112
Cikksorozatunk második részét egy abszolút korszerű jelenséggel zárjuk, mégpedig a dunaszerdahelyi szurkolói közösség megemlítésével, hiszen esetükben jóval többről van szó, mint a legtöbb csapat drukkerei esetében. Anélkül, hogy más klubok ultráit leszólnánk, úgy érezzük, hogy a DAC köré kiépült jelenséget méltán emelhetjük be ebbe a felsorolásba, hiszen a csallóközi magyarság összetartását alapozza meg tevékenységük, sőt a gúnyhatárt ledöntve teremtettek élő kapcsolatot Csonka-országi szurkolótáborokkal, akik minden adandó alkalommal el is látogatnak felvidéki testvéreinkhez.

Ha a Felvidéken képes az a jelenség megtartó erőként fellépni, hogy magyar nyelven lehet szurkolni egy klub csapatnak, akkor viszonozzuk északi testvéreink fanatizmusát azzal, hogy a Trianon Felvonuláson minimum olyan hangulatot teremtünk a Főváros utcáin, mint amilyet ők szoktak a lelátókon!


Úgy érzed neked is kötelességed küzdeni az elszakított területek magyarságáért? Csatlakozz a HVIM-hez és vedd ki a részed a küzdelemből! – [email protected]


Emeld fel Te is a hangod a magyar identitás és élettér védelmében!
t2

Cikkünk III. és egyben befejezőrésze hamarosan következik!

(Cs.I. – SZKR)

Kapcsolódó hírek:
A Trianon Felvonulás programja és felszólalói
Interjú Incze Bélával a felvonulás főszervezőjével
Mozgósító videó a felvonulásra