Újabb légicsapás ért egy gázai iskolát, méghozzá a hajnali ima alatt – több, mint száz civil halt meg

Gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy legalább egy légitámadásról ne adjunk hírt. Lassan nem marad iskola Gázában, amit lebombázhatna Izrael. Az éhezés szélén álló, siralmas egészségügyi körülmények között élő és menekülő lakosságot egyik menekülttáborból a másikba irányítják, végül lebombázzák őket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Több mint százan meghaltak és több tucatnyian megsérültek egy izraeli légicsapásban, amelyet egy gázai iskola épületére mértek – közölte a palesztin hírügynökség szombaton. Az épületben olyan embereknek nyújtottak menedéket, akik a háború miatt voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat – írja a Reuters.

A Hamász által vezetett gázai kormány sajtóosztályának közleménye szerint a támadást Fadzsr (a muszlimok hajnali imája) idején hajtották végre, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az áldozatok száma magas legyen.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a Hamász egyik parancsnoki központját érte találat.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy légierői egy parancsnoki- és irányítóközpontra mértek csapást, ami „a Hamász terroristáinak és parancsnokainak búvóhelyeként szolgált”. Állításuk szerint ugyanis az iskola épülete ezt a célt szolgálta. Közölték azt is: a légicsapás előtt „számos lépést tettek a civil lakosság védelmében”, beleértve a precíz lőszerek használatát, illetve a légi megfigyelés és a hírszerzés információinak használatát is.

Meglepődtünk? Újabb menekültekkel teli iskolát bombázott Izrael

Gázai légicsapás: legalább harminc palesztin hunyt el

Ez már szándékosság és pofátlanság – újabb menekülttábort bombázott Izrael

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)