Ezer venezuelai migráns az I. kerületi választói névjegyzékben?!

Több mint ezer új név jelent meg 2019 óta a választói névjegyzék I. kerületi adatbázisában – írja a Magyar Hang. A lap szerint ebből mintegy 800 főt a Máltai Szeretetszolgálat hetvenhét férőhelyes Fő utcai idősek otthonába jegyeztek be. A problémakörről mi is írtunk, miszerint a menekült státuszúak szavazhatnak…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A névjegyzékekre rálátó kerületi forrásaik szerint a szeretetszolgálat ingatlanában túlnyomórészt venezuelai menekültek kaptak lakcímet. Ők azok a magyar származású venezuelaiak, akiket a kormány 2019-ben egy titkos program keretében hozott ki a válság sújtotta dél-amerikai országból.  A mentőakciót a Máltai Szeretetszolgálat szervezte.

A lap a venezuelai lakókkal kapcsolatban kérdéssel fordult a Máltai Szeretetszolgálathoz. Válaszuk szerint a bejelentéseknek semmi köze a választásokhoz. A kérdéses címről azt írták:

lakcímbiztosításként szolgál menekült emberek és lakcímmel nem rendelkező rászorulók (például hajléktalanok) számára, ugyanis Magyarországon a legtöbb ügyintézés nem lehetséges lakcím nélkül.

(24.hu)

A menekült ukrán-cigányok már szavazhatnak az önkormányzati választáson, de a vendégmunkások még nem

Ezt jelenti a nindzsáskodás? Megfenyegetnek, ezért megszavazod Ukrajna támogatását?