Kövér döntött: Nem kerül vissza a Parlamentre az EU-zászló

Kövér László szerint az európai zászló alkalmazásáról szóló törvény nem tartalmazza, hogy a Parlament épületére is ki kell tűzni a gyarmatosító EU zászlaját, ezért leszedette, nagyon helyesen. Nem vagyunk elragadtatva a Fidesztől, de most el kell ismerni, hogy ez nagyon jó lépés volt Kövér részéről, aki mindig is a konzervatívabb szárnyát képviselte a kormánypártnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Főszabály szerint az európai zászlót ki kell tűzni, az európai lobogót fel kell vonni azon középületeken, illetve középületek előtt, amelyek esetében a nemzeti zászlót ki kell tűzni, vagy a nemzeti lobogót fel kell vonni. Kivételt jelent ugyanakkor az Országgyűlés épülete.

Kövér László csak olyan helyeken engedi az EU-s zászló kifüggesztését, ahol unióval kapcsolatos tevékenység folyik, ezért a Képviselői Irodaházról is leszedték.

Persze a parlamentben a Kuruc.Info-t elérhetetlenné tevő Kövér és NER-es brigádja nem volt mindig ennyire “bátor”. 2012-ben Novák Előd már egyszer leszedte az EU-s rongyot ugyaninnen, akkor még rendőrségi eljárás indult ellene.

Jár a pacsi Kövérnek: Nem engedte be az LMBTQP-konferenciát a Parlamentbe

Kendőzetlenül beszélt Kövér az újgenerációs fideszesek problémájáról

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)