Pofátlan zsidó: Pressman szerint Orbán avatkozik bele az amerikai választásba

David Pressman beszédet tartott az USA függetlenségének 248. évfordulója alkalmából, melyben azt mondta, hogy Orbán Viktor beleavatkozik az USA elnökválasztásába. A buzi zsidót nem zavarja, hogy pont ő hív meg magához celebeket és politikusokat, ezzel befolyásolva a hazai közéletet – olvasható a Magyar Jele

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Mai felszólalásomat Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtti, Kijevbe, Ukrajnába tett figyelemre méltó útjának említésével kezdeném. Az Egyesült Államok arra bátorította az ukrán és a magyar kormányt, hogy közvetlenül, vezetői szinten egyeztessenek, hogy feloldják a nézeteltéréseiket” – kezdte keddi beszédét David Pressman.

A nagykövet hozzátette, hogy a magyar kormányfő ukrajnai útja fontos és jelentős lépés, és figyelemmel fogják kísérni, hogy mi lesz a találkozók kimenetele.

David Pressman ezután rátért a közelgő amerikai elnökválasztásra. Elmondta, hogy Orbán Viktor naponta beszél arról, hogy kit szeretne győztesként látni ezeken a választásokon, és kire szavazna, ha ő maga amerikai lenne.

“Csakhogy nem az. Ő Magyarország vezetője, amely pedig egy szövetséges ország. Nincs még egy olyan szövetségesünk vagy partnerünk – egyetlenegy sem –, aki hozzá hasonlóan, nyíltan és fáradhatatlanul kampányolna adott jelölt mellett egy amerikai választáson, láthatóan meggyőződve arról, hogy ez Magyarországot segíti, vagy legalábbis őt személyesen”

– hangsúlyozta a nagykövet, majd kiemelte, hogy szövetség országok között köttetik, nem ideológiai partnerek között. Hozzátette azt is, lehet, hogy Magyarország jelenlegi kormánya „politikai” kérdésnek tekinti az Egyesült Államokkal való kapcsolatát, de ő biztosít mindenkit afelől, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem így van ezzel.

David Pressman elmondta, hogy az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolata a magyarok és amerikaiak közös törekvésein alapul, hogy szabadon, demokráciában, jogállamiságban és biztonságban éljenek, és „a magyar kormány jól tenné, ha ezt nem alacsonyítaná le pusztán a pártpolitika szintjére”.

“Ez egy olyan kapcsolat, amely nem a hatalmon lévő személyeken alapul; egyetlen országgal sincs ilyen bizonytalan helyzetben a szövetségünk”

– jegyezte meg. Hozzátette, hogy a két ország kapcsolata nem abban mérhető, hogy a miniszterelnök milyen gyakran nyilatkozik a közösségi médiában, vagy hogy a magyar adófizetők mennyi pénzt költenek az Egyesült Államokban megválasztott képviselőjelölteket támogató politikai üzenetekre.

Pressman: 35 ország nagykövetsége sürgeti, hogy vonják vissza a hagyományos családmodellt védő törvényeket

Megvolt a parancsok átadása Pressman részéről a hazai LMBTQP-lobbistáknak?

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)