Mintademokrata: polgárháborúval fenyegetőzik Macron

Miután az EP választás hatalmas bukása miatt Macron feloszlatta a francia parlamentet, és új választást írt ki, érdekesen alakul a helyzet. Például arra “figyelmeztet”, hogy ha a szélsőjobb vagy szélsőbal nyer, akkor polgárháború is kitörhet. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Emmanuel Macron „polgárháborúra” figyelmeztet, ha nem olyan eredmény születik a franciaországi választáson, amely neki is tetszik. A francia elnök így próbálja meg növelni a megtépázott centristái támogatását.

Emmanuel Macron francia elnök arra figyelmeztetett hétfőn, hogy a bal- vagy a jobboldal győzelme az e havi előre hozott választáson „polgárháború” kirobbanását okozhatja – írta meg a Politico brüsszeli hírportál.

Macron szerint ugyanis az Engedetlen Franciaország és a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés egyaránt megosztó politikát folytat, amely feszültséget szított a közösségek között. A francia elnök mostani nyilatkozata azután következett, hogy döntése az előre hozott választások kiírásáról általános felzúdulást váltott ki az országban.

Úgy tűnik tehát, hogy egyre nagyobb a pánik az elnök stábjában. Macron szavai a lehetséges polgárháborúval kapcsolatban azután hangoztak el, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a Nemzeti Tömörülés 35 százalékos győzelmet aratna a vasárnapi első fordulóban, megelőzve a baloldali szövetséget. Macron centristái pedig csupán 19 százalékon állnak.

Vélemények szerint jelenlegi képviselőinek több mint felét elveszítheti Emmanuel Macron pártja a francia nemzetgyűlésben. Mint korábban megírtuk, bár Emmanuel Macron francia elnöknek az volt a célja az előre hozott választás kiírásával, hogy megállítsa a jobboldal előretörését, úgy tűnik, ennek épp ellenkezője történhet.

Napi rettegés: Hibának tartják az előrehozott választások kiírását Franciaországban, nehogy nyerjenek a konzervatívok

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)