Macron akkorát bukott, hogy feloszlatta a francia parlamentet

Emmanuel Macron francia elnök, szabadkőműves háborús uszító vasárnap feloszlatta a parlamentet, miután pártja megsemmisítő vereséget szenvedett a hazafias Nemzeti Tömörüléstől az európai parlamenti választáson.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A választás első fordulója június 30-án, a második pedig július 7-én lesz.

A Marine Le Pen-féle szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés pártelnöke, a 28 éves Jordan Bardella lett az idei választások egyik nagy nyertese Franciaországban.

„Franciaország kedveli a forradalmakat, és a 28 éves Jordan Bardella személyében egy szelíd modorú, kifogástalanul öltözött lázadót talált, aki megfogadta, hogy felforgatja az ország politikáját, hogy megmentse azt a »végzetétől«” – írták róla.

Bardella és pártja az idei EP-választáson a becslések szerint a szavazatok nagyjából 33 százalékát szerezheti meg.

Eközben az Emmanuel Macron elnök által vezetett kormánypárt csak a voksok 16 százalékára lehet esélyes az előzetes felmérések szerint.

Bardella kitűnő iskolákba járt, és nagyon hatékonyan kezeli a közösségi médiát – különösen a TikTokot –, és ért a politikai show-elemekhez is. A The New York Times szerint sokan „csodagyereknek” tartják a francia politikában, aki a tömegek számára fogyasztható formába csomagolja a nacionalista jobboldal indulatos üzeneteit.

Civilizációnk kihalhat, mert elárasztják a migránsok, akik visszafordíthatatlanul megváltoztatják szokásainkat, kultúránkat és életmódunkat

– mondta kampányzáró beszédében Jordan Bardella, aki azt ígérte, hogy a Nemzeti Tömörülés egyértelmű győzelme esetén a párt „a nemzetgyűlés feloszlatását” és új választásokat követelne.

(Politico, Szent Korona Rádió)

Szélsőliberális Macron: „Európának meg kell mutatnia, hogy nem Washington ölebe”

Macron vadászrepülőgépeket küld Ukrajnának