Lemerült Teslában ragadt a kisgyerek, baltával kellett betörni az ablakot

Állatkertbe indultak volna a nagymamával, csakhogy az idős hölgy nem ért az elektromos autókhoz, így nem vette észre, hogy egy lemerült Teslába ülteti a gyermeket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Baltával kellett betörniük egy Tesla Model Y ablakát a tűzoltóknak, hogy kimentsenek egy 20 hónapos gyereket, aki azután ragadt be az autóba az arizonai Scottsdale-ben (USA), hogy lemerült annak az akkumulátora – írja a Vezess.hu.

A gyermek akkor szorult be, amikor az állatkertbe készülve a nagymamája beültette az autóba, majd becsukta az ajtót, de már nem tudta újra kinyitni – tudniillik, az ablakok, ajtók és más kiegészítők áramellátásáról egy 12 V-os akkumulátor gondoskodik. Mivel a telefonja segítségével sem sikerült kinyitnia az autót, a közel 40 fokos hőségben ki kellett hívnia a mentőket és a tűzoltókat.

Külső beavatkozás nélkül is meg tudta volna oldani a problémát, ha ő is az autóban ül, ám arra nem gondoltak, hogy be lehessen szállni egy lemerült Teslába. Amennyiben lemerül az akkumulátor, a Model Y-ban egy speciális retesszel, illetve egy kábellel ki lehet nyitni az ajtókat, azonban értelemszerűen ezek használata nem volt opció a gyerekülésbe beszíjazott kisgyereknek, akit végül épségben mentettek ki az autóból.

Itt már megint a nyúl vitte a puskát: ha még azt sem tudja megállapítani a nagymama, hogy le van merülve az akkumulátora, mi szüksége van egy ilyen autóra?

A mosástól vált használhatatlanná a Tesla strapabíróként árult Cybertruckja

Jó ez a Tesla – 40°C-ban ragadt egy kaliforniai nő az autójában, mert az épp frissített

Berozsdásodik a madárürüléktől és a döglött bogaraktól a Tesla “rozsdamentes” csodajárműve

(Infostart.hu nyomán Szent Korona Rádió)