Transzhumanizmus: robotfeleségek gyártásába fogna a kínai gyártó

A szexuális devianciák kierjednek az emberek és az állatok mellett a tárgyakra is. A kínaiak ebben nagy üzeletet látnak, és a létrontást erősítve “intelligens” szexrobotokat dobnának a piacra, akik minden téren helyettesíthetnék a feleségeket. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A gyártó saját nagy nyelvi modellt készített annak érdekében, hogy a realisztikus külsejű robotok beszéd útján tudjanak kommunikálni és a felhasználók érzelmeire is hassanak. A cég később olyan multifunkciós robotokat gyárt majd a szexrobotok mellett, amelyek házimunkát végeznek és az idősek ápolásába is besegítenek.

A sencseni székhelyű Starpery cég nagy változtatásokat tervez a termékportfóliójában: az eddigi erotikus babák helyett sokkal többféle képességgel felruházott, mesterséges intelligenciával ellátott, multifunkciós gépeket dobnak a piacra augusztustól kezdve. Az új modellek egyelőre csak jobb kommunikációs képességekkel rendelkeznek majd, az ennél fejlettebb robotok később érkeznek, de a gyártó feltett szándéka, hogy előbb-utóbb eljusson odáig a fejlesztésekben, hogy valódi társrobotok kerüljenek ki az üzemeiből az egyszerű szexjátékok helyett.

A cég főként Kínán kívül értékesíti a termékeit, de a babák készítésére szolgáló műhelye Sencsenben található, amit a világ szexrobot/szexbaba központjaként tartanak számon, számos vállalat tart fenn itt ugyanis gyárakat, amelyekből az erotikus célú eszközök globális elosztását végzik. A Shenzhen Atall Intelligent Robot Technology és a Shenzhen AI-Tech egyaránt mesterséges intelligenciával integrált, beszélő robotokat állít elő, amelyek a hagyományos guminőkkel ellentétben már nem csak passzív játékszerek, hanem még jobban feledtetik a minőségi, emberi kapcsolatokat. A valósághűbb eszközök, méghozzá interakciót lehetővé tévő képességekkel. Bár ezekre az eszközökre rendszerint robotként utalnak (noha a cég honlapján doll, azaz baba elnevezéssel hirdetik őket), valójában nem mozgó, járni képes gépezetek, viszont nem is szimpla bábuk, valahol a kettő között állnak: vannak robotizált egységeik és a némelyikük nem csak beszélni tud, hanem mosolyogni, énekelni és történeteket mesélni is, attól függően, mire programozták be. A Shenzhen Atall ügyfelei között található olyan is például, aki a jelenlegi fejlett gépeket is kevésnek tartja, illetve még élethűbb személyiséget igényelne a jobb “kapcsolat” kialakítása érdekében.

A technokraták meg is fogalmazzák egyik aspektusát annak,  hogy a modernek miért érik be ezekkel a vackokkal: a szexrobotok ugyanis bizonyos esetekben a partner szerepét is betölthetik azok számára, akik nem szeretnének bajlódni egy valódi emberrel való bizalmasabb viszony kiépítésével vagy esetleg úgy gondolják, hogy erre nincs lehetőségük a rossz tapasztalataik, testi problémáik vagy más okok miatt.

Új funkciók főként az érzelmi kapcsolódást hivatottak előmozdítani, de a teljes élményt a hardver minőségének növelése biztosíthatja. És jönnek majd a feminista személyiségűek, akik bejelentik, hogy fáj a fejük és ma nem lesz semmi?

A Starpery mindenesetre az etikai aggályokat félretéve azon van, hogy bővítse a robotok repertoárját, egyre többféle deviáns ízlést kiszolgálva, mivel az ázsiai, európai és amerikai közönség más-más külsőt tart vonzónak, illetve eltérő típusokat keresnek. A későbbiekben a cég másféle robotok gyártását is tervezi, amelyek már teljes körű szolgálatra alkalmas gépek lesznek, egyes modellek elvégzik majd a házimunkát és más változatok idősek gondozására is alkalmassá válnak.

(Rakéta nyomán Szent Korona Rádió)