Koránégetés miatt égettek el egy férfit Pakisztánban

Az északnyugat-pakisztáni rendőrség pénteken eljárást indított több száz ember ellen, akik megtámadtak egy rendőrőrsöt, és megöltek egy férfit, akit a Korán, az iszlám szent könyvének meggyalázása gyanújával hallgattak ki – közölték tisztviselők.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A rendőrség megpróbálta azonosítani azokat az embereket, akik csütörtök este megtámadták és felgyújtották a rendőrőrsöt Madyanban, Khyber Pakhtunkhwa tartomány népszerű turisztikai célpontjában, és megölték a gyanúsítottat – mondta Zahid Khan rendőrségi tisztviselő.

Elmondta, hogy a gyanúsított, akit Mohammad Ismailként azonosítottak, a keleti Pandzsáb tartományból származó turista volt, és a város egyik szállodájában szállt meg, amikor a tömeg azzal vádolta meg, hogy a Korán lapjait égette el.

Khan elmondta, hogy Ismailt éppen kihallgatta a rendőrség, amikor a tömeg megtámadta a rendőrőrsöt, és összecsapott a rendőrökkel. A tömeg később elragadta Ismailt, megölte és elégette a holttestét – mondta.

A rendőrség még nem tartóztatta le a támadók egyikét sem, mondta Khan.

Pakisztánban gyakoriak az istenkáromlással kapcsolatos vádak. Az ország istenkáromlási törvényei szerint bárki, akit bűnösnek találnak az iszlám vagy az iszlám vallási személyiségek megsértésében, halálra ítélhető. Bár a hatóságok még nem hajtottak végre halálos ítéletet istenkáromlásért, a vádak zavargásokat okozhatnak és erőszakra uszíthatják a tömegeket.

A múlt hónapban Pakisztán keleti Pandzsáb tartományában a tömeg megtámadott egy 72 éves keresztény férfit, miután azzal vádolta, hogy megszentségtelenítette a Korán lapjait. A férfi később meghalt a kórházban.

Elolvastam keresztényként a Szent Koránt

Az iszlám a főellenség? Megjegyzések a liberális gólem elleni háború kapcsán

Példák az iszlám-keresztény együttélésre (videók)

Megérdemelt bánásmód: Buzibárt akart nyitni Pakisztánban, bezárták a pszichiátriára

(CTV News nyomán Szent Korona Rádió)