Egy holland migránsközpontban annyi a késes támadás, hogy állandó rendőri jelenlétet igényelnének

Nem kellene annyi migránst befogadni, akkor nem lenne ilyen probléma. Valószínűleg az a lehetőség fel sem merül, hogy ne engedjenek be több migránst a menekültközpontba.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Elfogadhatatlan az a kockázat, hogy a Ter Apel-i regisztrációs és befogadóközpontban dolgozók és menedékkérők erőszak áldozataivá válhatnak – hívta fel a figyelmet a holland igazságügyi és biztonsági felügyelet (JenV), az ügyvivő kabinetnek címzett, szerdán közzétett levelében.

A felügyelőség felszólította Dilan Yesilgöz ügyvivő igazságügyi minisztert és Eric van der Burg menekültügyi államtitkárt, hogy sürgősséggel küldjenek rendőröket és képzett személyzetet a menekültszállásra, mivel “nagyon súlyos biztonsági helyzet” alakult ki a központban.

A JenV szerint az elmúlt négy hónapban nyolc késeléses incidens történt a regisztrációs központban, és a lefoglalt szúrófegyverek száma meredeken emelkedik. A biztonság fenntartása jelenleg a migránsok befogadásával foglalkozó központi ügynökség (COA) alkalmazottaira és a biztonsági őrökre hárul. Ők azonban nincsenek felhatalmazva vagy kellőképpen kiképezve arra, hogy erőszakos incidensek esetén beavatkozzanak.

A COA alkalmazottai már nem tudják garantálni a biztonságot, még az ott tartózkodó lakók számára sem. Ez vonatkozik a nőkre és a gyermekekre is

-jelentette ki Hans Faber, a JenV főfelügyelője a Radio Noordnak adott nyilatkozatában. Faber hangsúlyozta, hogy az incidenseket túlnyomó részt “bajkeverők” (vagyis az illegális bevándorlók) okozzák, és ha a rendőrség nem avatkozik be, a biztonsági helyzet súlyosbodni fog.

A felügyelőség már korábban is felhívta a figyelmet a központban uralkodó embertelen életkörülményekre, különösen a túlzsúfoltságra, ami véleményük szerint, a menedékkérők biztonságát is veszélyezteti.

A lakók akarata ellenére költöztetnek migránsokat egy német idősek otthonába

Transznemű migráns szúrta le a másik migránst Németországban

Fontosabb a migráns a németek számára mint az ukrán menekült

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)