A lakók akarata ellenére költöztetnek migránsokat egy német idősek otthonába

A németországi Baden-Baden városa számos migránst szállásolt el egy nyugdíjasotthonban, ráadásul a lakók és az ápolószemélyzet akarata ellenére. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az idősek rettegésben élnek, mert a bevándorlók megkeserítik az életüket. Az egyik ápoló azt nyilatkozta a német sajtónak, hogy az idősek most attól tartanak, hogy teljesen lecserélik őket a migránsokra, nekik pedig nem lesz hol lakniuk.

Sajtóinformációk szerint az otthon vezetősége már 34 idősnek küldött kilakoltatási felhívást, a heves tiltakozások miatt azonban egyelőre azokat visszavonták.

Érdekvédelmi szervezetek most perrel fenyegetőznek.

„A mi szempontunkból ez nem a migránsokat segítő kezdeményezés, hanem a lakók kilakoltatása a magasabb bérleti díj megszerzése érdekében”

– mondta az egyikük. A jelenség egyébként hónapok óta tart és országszerte jellemző Németországban.

Képzeljük csak el, hogy 23 évig élünk ugyanabban a lakásban, együtt öregszünk a bútorokkal és a környékkel, majd a város képviselője becsönget az ajtón és közli, hogy legkésőbb a jövő hónap végén ki kell költöznünk. A würzburgi Krystyna Thiele jelenleg ezzel a problémával küzd. Október 19-én, amikor betöltötte 77. életévét, a város alkalmazottai közölték vele, hogy november 30-ig el kell hagynia a lakást.

„Azt mondták nekem, hogy túl nagy a lakás egyedül nekem, és szükségük van a lakásomra egy migráns család számára”

– mondja a nyugdíjas a Die Kitzinger című helyi lapnak, amelyet a Junge Freiheit lap szemlézett. A város megérti „Thiele asszony aggodalmait és szükségleteit, valamint a költözéssel járó kényelmetlenséget” – hangsúlyozza Würzburg sajtóosztálya. Mivel azonban a nyugdíjas lakása alkalmas volt „több ember vagy család elszállásolására”, szóba került az átcsoportosítás, egy idősotthonba költöztetik őt. Hogy hova, egyelőre még nem tudja az érintett sem.

A lap megjegyezte, jogilag mindezt megtehetik az idős asszonnyal, hiszen olyan lakásban lakott eddig, amelyet az önkormányzat a nehéz anyagi helyzetben lévő embereknek tart fenn. Most migránsokat kell elhelyezni az ingatlanban.

Idős német lakók kerültek az utcára, migránsok kapták meg a helyüket az öregek otthonában

Migránsok terrorizálják az idősotthonok lakóit

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)