Az Európai Néppárt helyesli Magyarország megbüntetését

A genfi menekültügyi egyezmény, az Európai Unió alapjogi chartája és az uniós jogszabályok végrehajtása nem alku tárgya, Magyarországnak is be kell tartania azokat – jelentette ki Othmar Karas, a leköszönő Európai Parlament első alelnöke, az Európai Néppárt (EPP) EP-képviselője a magyar közmédiának küldött közleményében pénteken.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mint ismert, az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön 200 millió euró, valamint további napi egymillió euró megfizetésére kötelezte Magyarországot.

Az ítélet szerint Magyarország nem teljesítette a bíróságnak a – befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban – 2020 decemberében hozott ítéletében foglaltakat. Magyarország „

a lojális együttműködés elvének megsértésével szándékosan kivonja magát a nemzetközi védelemmel kapcsolatos közös uniós politika egészének, valamint az EU-ban jogellenesen tartózkodó, unión kívüli országok állampolgárainak kitoloncolására vonatkozó szabályok alkalmazása alól”

– írták.

200 millió euróra büntette az EU-s bíróság Magyarországot, mert a kormány nemet mondott a migránsok befogadására

Az EU valódi arca: büntetik, aki megvédené hazáját a migránsoktól

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)