Az Azov-alakulat jó náci az USA szerint, amerikai fegyvereket kapnak

Átvilágították a jenkik az ukrán soviniszta-náci brigádot: nincs semmi látnivaló, kaphatnak fegyvereket. 2014-től hiába kegyetlenkedtek orosz lakossággal szemben (lásd kapcsolódókat alul), ők jó fiúk, még akkor is, ha nácik. Az ukrán náci, pláne, ha zsidóbarát, akkor jó náci! A mosdatás nem újkeletű.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az amerikai külügyminisztérium tájékoztatása szerint az Egyesült Államok feloldotta a fegyvertilalmat és engedélyezte az ukrán Azov dandár számára az általuk biztosított eszközöket – szemlézte a The Kyiv Independent.

Alapos vizsgálatokat követően az ukrán erők 12. különleges csapata, az Azov dandár átment az amerikai külügyminisztérium által végzett Leahy-féle vizsgálaton

– áll a minisztérium közleményében.

A Leahy-törvény megtiltja az Egyesült Államoknak, hogy segélyt nyújtson olyan külföldi katonai egységeknek, amelyeket emberi jogi jogsértéssel gyanúsítanak.

Az Ukrán Nemzeti Gárda részét képező Azov dandár az ukrán ellenállás szimbólumává vált azzal, hogy a háború első hónapjaiban megvédték a mariupoli Azovsztal acélgyárat még 2022 májusában.

A Kreml szerint Washington eszközként használja az ukrán népet

A Kreml rendkívül negatívan viszonyul ahhoz az amerikai döntéshez, amely feloldja az ukrán Azov alakulatnak történő fegyverszállítások tilalmát – írja az MTI.

Washington álláspontjának ilyen hirtelen változása azt mutatja, hogy semmitől sem riadnak vissza az Oroszország elnyomására tett kísérleteik során, Ukrajnát és az ukrán népet ebben eszközként használják

– mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Azt hangoztatta, hogy egy „ultranacionalista fegyveres egységről” van szó. Hozzátette, hogy Washington arra való hajlandósága, hogy a „neonácikkal kacérkodjon”, megerősíti, hogy aktuálisak Oroszország aggodalmai az ilyen eszmék „lopakodó terjedési tendenciájával” kapcsolatban a világban.

Az Egyesült Államokban – az alakulat náci ideológiájára hivatkozva – korábban tiltották a segítségnyújtást az Azovnak, ugyanakkor tavaly a The Washington Post már egy olyan külügyminisztériumi forrást idézett, amely elismerte, hogy az intézkedésnek nem volt gyakorlati hatása. Paul Gosar kongresszusi képviselő ugyanekkor úgy fogalmazott, hogy a tilalom „elmosódott”, miután az Azov harcosai bekerültek az ukrán fegyveres erőkbe és a Nemzeti Gárdába, és részvételükkel különálló fegyveres alakulatokat is létrehoztak.

Az orosz legfelsőbb bíróság az Azovot terrorszervezetnek minősítette, és betiltotta tevékenységét. A döntést előkészítő szakértői vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy az alakulat ideológiája „szélsőséges biológiai rasszizmust” tartalmaz, más fajok jogi szegregációjának tervét, a demokrácia, az erkölcs és a nemzetközi jog tagadását.

Néhány ítélet, bár nem a pártatlan oldalról

A szakadár Donyecki köztársaság legfelsőbb bírósága szerdán a távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Gyenyisz Zsukovot, az ukrán Azov fegyveres alakulat tagját, amiért Mariupolban 2022-ben rálőtt egy személyautóra, megölve két férfit, egy nőt és egy gyermeket – írta az MTI.

Az Azov egy másik tagja, Roman Sebanov törzsőrmester ugyancsak távollétében 28 évi szabadságvesztést kapott a Donyecki régió civil lakosságával szembeni kegyetlen bánásmód miatt.

A nyugat felkent ukrán hősei attól sem riadnak vissza, hogy keresztre feszítsék áldozatukat

Iszlám Állam kontra Azov – Avagy ki a hős Ukrajnában?

 

Megtiltották az újságíróknak az Azov nácizását, ezért a zsidó firkász lemondott

Tíz éve volt az odesszai vérengzés