Iszlám Állam kontra Azov – Avagy ki a hős Ukrajnában?

Egyre jobban terjed a magát hazafinak, nacionalistának, szélsőjobboldalinak stb. tituláló oldalon az az álláspont, hogy Mariupolt, azon belül az Azovstalt védő ukrán alakulat, főleg az Azov-ezred tagjai hősök. Egyesek még párhuzamot is állítottak a második világháborús, Budapestet védő hősökkel, “Festung Mariupol”-t kiáltva. Sőt, támogatói pólók is születtek magyarországi nemzetiek részéről az ukránokat éltetve!

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Vegyünk sorba néhány alapvetést. Ukrajna államisága önmagában is kérdőjeles a cári Oroszország, trianoni békeszerződés, a Szovjetunió és egyéb történelmi események, birodalmak történetének ismeretében. Mindig is orosz befolyásolási övezet volt, neve is határvidéket jelent. Leginkább Oroszország része volt, nyelve és népessége is közeli rokonságban áll az oroszéval, ha nem szinte egy és ugyanaz. Nem is volt probléma ezzel 2013-2014-ig, amíg nyugati, CIA és egyéb zsoldos csapatok meg nem döntötték a – nyilván “nemzeti hagyománynak” számító – korrupt rendszert, majd jöttek a nyugat-barát kormányok. Nem is olyan régen még a nemzeti oldal egyként hirdetett bojkottot Porosenko érdekeltségeivel szemben, mondván, hogy minden Tibi csokival lőszert szállítunk Ukrajnának az oroszok ellen. Zelenszkij és a többi színész pedig még jobban csúcsra járatta a nyugatbarátságot és mindent, ami ellen Magyarországon is küzdünk, illetve küzdeni kellene. Ne feledjük a nyelvtörvényt és egyéb, magyarokat is súlyosan érintő, állami intézkedéseket sem.

Az oroszok szerint 15.000 oroszajkú embert öltek meg Kelet-Ukrajnában a vadsoviniszta alakulatok, élükön az Azovval. Ha le is vesszük a propagandisztikus túlzást, és “csak” 1500 civilt gyilkoltak meg, az is sok és bőséges indok az oroszok benyomulására, de ha még hozzávesszük Ukrajna egyre jobban történő felfegyverzését, NATO-csatlakozásának belebegtetését ésatöbbit, akkor egyértelmű a képlet, hogy miért támadta meg Oroszország Ukrajnát.

Az Azovot sokan Európa Iszlám Államának tartják, mondván, hogy ugyanolyan szélsőséges, és a háttértörténete is hasonló. Ugyanis, amíg az Iszlám Állam már nevében lejáratja az iszlámot és hozzájárul az iszlámgyűlölet terjedéséhez, illetve gyanús pénzügyi finanszírozásai vannak/voltak, addig az Azov ugyanúgy lejáratja a nemzetiszocializmusok-fasizmusok maradékát is, arról nem beszélve, hogy cionista oligarchák pénzelték és fegyverezték fel. Egyszerre pózolnak NATO, ukrán, horogkeresztes és izraeli lobogóval. Őskáosz.

Az Iszlám Állam egyes alakulatait is rettegték: voltak olyan egységeik, akik sikerrel szálltak szembe még nyugati alakulatokkal is, sőt, egyes városokat, falvakat a bekerítettségben is sokáig megtartottak. Mégsem születtek “Festung Rakka” meg “Festung Daeshfalva” posztok, pólók, bejegyzések. Pedig ők nem könyörögtek senkinél, hogy mentsék ki a nőket, gyerekeket (mit kerestek ott?!), majd a sebesülteket, aztán a harcosokat, mint az Azov tette a pápánál, Maszk Ilonánál, Izraelnél…. És a végén nem jött értük buszjárat, mint az Azovért, akiket elvittek, majd valószínűleg egy fogolycsere keretében kicserélik őket – aminek részletei titkosak, de nyilván egy jó vaskos szorzót alkudtak ki értük a ruszkik. Akár az is lehet, hogy a főkolomposokat, akik a donbaszi és egyéb, civileket ért atrocitásban részt vettek, beazonosítják, bíróság elé állítják és/vagy kivégzik.

Az Iszlám Államnak is nyilván voltak katonai érdemei és hősies kiállásai, de a tettüket mégis annak fényében ítéljük meg, hogy minek a jegyében harcoltak és haltak meg. Az Azov-egység tagjai vadsoviniszták, hasznos idióták (voltak), a CIA és a cionisták zsoldjában és nyugati érdekekért működtek.

A hazáért meghalni egy bábkormány alatt

Fel lehet vetni természetesen – és fel is kell vetni minél több szempontot -, hogy azért haltak meg, amiben hittek. Rendben, de akkor ennyi erővel egy öngyilkos merénylő, az Iszlám Állam tagjai is hősök…

Konkrétabban és élesebbre állítva a kérdést: te mit csinálnál, ha megtámadnák az országodat akkor, amikor egy törvénytelen, báb-kormányod van? Hiszen a magyarországi Tanácsköztársaság Vörös Hadseregében is harcoltak kiváló katonák, tábornokok, akik aztán nekimentek a bevonuló kisantantnak… Nézzük meg, hogy ebben a történelmi szituációban nekünk kik a példaképeink: Horthyék alapesetben, akik ellenkormányt alapítottak. De ha részletesebben vizsgálódunk, akkor ott volt az ABC (Anti Bolsevik Comité, ami még a bécsi magyarországi nagykövetséget is kirabolta), Sigray és Lehár kettős a nyugat-magyarországi “autonómiájukkal” és még sorolhatnánk azokat, akik nem álltak be a Tanácsköztársaság Kohnék kormányának szolgálatába, sőt, fegyvert fogtak a saját árulóikkal szemben, és igen, mondjuk ki, hogy román szuronyok segítségével lett megdöntve a Tanácsköztársaság. Nagy árat fizettünk azért, hogy olyan kormányunk volt, amilyen. Trianon egyik, közvetlen előzménye ez volt. És most Ukrajna is hasonló helyzetben van: illegitim, báb-kormány, félidegen betörés, de a “nemzeti” szervezetek nem abban gondolkoznak, hogy a saját kormányukat kellene megdönteni, akik kiszolgáltatták az országukat és inkább a kormány ellen fognának fegyvert, hanem mennek és meghalnak az ottani Kun-Kohn Béláért, ráadásul egy félig-meddig testvérnéppel szemben, akiket ők hergeltek fel, és az USA ugrasztotta őket össze.

(Ostenburg – Szent Korona Rádió)

Megtiltották az újságíróknak az Azov nácizását, ezért a zsidó firkász lemondott

Szájbarágó az Ukrajna területén zajlódó amerikai-orosz háború kapcsán

Kiket rejt Mariupol Azov-erődje?