Tekintélyes keresztény vezetők is támogató jelenlétet ígértek az idei Pride-rendezvényeken

Évről évre egymás után bújnak elő az egyházi szereplők az LMBTQP-lobbi kártyapaklijából. Idén Németh Zoltán evangélikus lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziós osztályának vezetője jelentette be, hogy részt vesz egy kerekasztal beszélgetésen a Pride alkalmából.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Németh Zoltán a Budapest Pride kerekasztal-beszélgetésén készül részt venni, hogy az egyházakon belüli LMBTQP-elfogadó álláspont és gyakorlat mellett érveljen.

Az eset hallatán petíciót is indítottak, hogy Németh Zoltán maradjon távol a 2024-es Budapest Pride-tól. Emellett bátorítanak minden magyar egyházi vezetőt arra, hogy tegyék világossá: egy keresztény embernek semmi keresnivalója a Pride-on!

A petíció szövegében kifejtették, hogy egy efféle precedens a magyar keresztény közösségek erkölcsi alapjait is megrendítheti, amit beláthatatlan következményekkel járna

A program kifejezetten a történelmi egyházakra helyezi a fókuszt: Elfogadó Isten – elfogadó egyház? LMBTQP-inkluzivitás a történelmi egyházakban.

Nem pironkodnak felfedni terveiket: „Célunk annak bemutatása, hogy a vallásokon és egyházakon belül van egy LMBTQP-elfogadó és befogadó álláspont és gyakorlat is, mely elfogadással és szeretettel viszonyul az LMBTQP-emberek, életük és kapcsolataik felé, helyet adva nekik gyülekezeteinkben és közösségeinkben is.”

Az LMBTQP-lobbi az egyházellenesség, így például a keresztény erkölcsi tanítás kigúnyolása vagy a Pride-parádékon való rendszeres Istenkáromlások mellett komoly energiát fektet abba is, hogy beszivárogjon az egyházakba, és belülről bomlassza azokat. Tudják míg egy külső támadás ellen összezárna a vallásos közösség, addig a belső bomlasztás ellen tehetetlenek, így ezt a taktikát választották.

Egyes helyeken, mint hazánkban, még  szerencsére kezdeti stádiumban van az egyházon belüli érzékenyítés, míg máshol az LMBTQP-katonák jelenléte a keresztény közösségekben és az egyházi vezetésben magas szinteket ért el.

    • A nyugati evangéliumi keresztény gyülekezetek egy jelentős részében már megjelentek a homoszexuális és transznemű lelkészek, sőt püspökök is. Közben egyre több felekezet dönt úgy, hogy nem jelent problémát az azonos neműek vagy nemi átalakuláson átesettek „összeházasítása” sem..
    • Templomokra és oltárokra szivárványos zászlókat helyeznek ki.
    • Azokat, akik hűek akarnak maradni a Biblia férfiakról és nőkről szóló tanításaihoz, arra kényszerítik, hogy elhagyják a gyülekezetet.
    • Az anglikán iskolák már régóta transznemű irányelvek szerint működnek, amelyek megkövetelik a tanároktól, hogy elfogadják a diákok választott nemét.

Még a katolikus egyház sem kivétel. A jezsuita James Martin annak ellenére vatikáni tanácsadó, hogy lobbizik az LMBTQP-életmód egyházon belüli elfogadása mellett. Kéretlen odaáll olyan radikális követelések mellé, mint például, hogy a transzneműek bármilyen illemhelyet vagy öltözőt használhassanak.

Legfőbb ideje, hogy ezt a tendenciát még most állítsuk meg Magyarországon, és ne hagyjuk ilyen messzire eljutni az ezt a sátáni ideológiát mint a fentebb említett országok esetében. Ideje korán kell elkezdeni felszámolni a belső bomlasztókat, és nem utólagosan siránkozni, hogy már elkéstünk.

Esélyt kaphatunk keresztény örökségünk újjáélesztésére is. Teher alatt nő a pálma, mi pedig épp elég ideje viseljük a külső nyomást, amit a politikai-társadalmi-gazdasági megfélemlítés közvetít.

Itt tudja aláírni a petíciót.

Pride vagy Jézus szíve? Hol lakik az igaz szeretet? – egy katolikus feleség és anya gondolatai

A pártoknak dirigálnak a Pride szervezői

( Szent Korona Rádió)