Az interneten vásárolnak maguknak tiltott pubertásblokkolókat fiatal tinédzserek

Tinilánynak adta ki magát egy brit újságíró, és sikerült „nagy mennyiségű” pubertásgátló gyógyszert vásárolnia az internet feketepiacán.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Egyesült Királyságban tilos gyermekek számára pubertásblokkoló gyógyszereket felírni, a fiatalok azonban viszonylag könnyen mégis hozzá tudnak jutni efféle tablettákhoz az interneten. Egy brit újságíró fiatal tinilánynak adta ki magát, és nagy mennyiségben tudott pubertásgátló gyógyszereket vásárolni az interneten Törökországból, Hongkongból és Oroszországból.

A Mail on Sunday újságírója szerint a gyerekek körében népszerű közösségi oldalakat – a Facebookot, az X-et és a Redditet – „elárasztották” olyan weboldalakra mutató linkekkel, ahol korellenőrzés és recept nélkül lehet pubertásblokkolókat vásárolni.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) idén márciusban léptette életbe a pubertásblokkolók felírásának tilalmát. Kevesebb mint egy hónappal később jelent meg Dr. Hillary Cass gyermekgyógyász várva várt jelentése a magukat transzneműnek tartó gyermekek kezeléséről, amelyben kijelentette, hogy „ez egy olyan terület, ahol a bizonyítékok feltűnően gyengék”. A dokumentum hamarosan arra késztette mind a konzervatívokat, mind a munkáspártiakat, hogy óvatosabb megközelítést alkalmazzanak a nemüket illetően bizonytalan gyermekek kezelésével kapcsolatban – emlékeztet a The European Conservative hírportál.

A Mail vizsgálata azonban rámutat, hogy a gyerekek ettől függetlenül hozzájuthatnak a veszélyes pubertásblokkolókhoz, egyes oldalak „expressz szállítást” kínálnak, mások pedig kedvezményeket adnak azoknak, akik Bitcoin kriptovalutát használják.

Egy külföldi kereskedő, aki a Redditen egy tesztoszteronblokkoló szert hirdetett, azt mondta a lányokká átváltozni akaró fiatal fiúknak, hogy „ez elég hatékonyan teszi alapvetően használhatatlanná a tesztoszteront”.

Paul Bristow tory képviselő szerint „ez az egész úgy hangzik, mint minden szülő legrosszabb rémálma”, és „aljasnak” nevezte azokat a feketepiaci kereskedőket, akik készek „visszafordíthatatlan károkat okozni a fiatal testekben”.

Egy holland korház gyermekeknek biztosít hormonkezelést

Az LMBTQP valódi arca: a transszá tett autista fiú (I. rész)

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)