Egy holland korház gyermekeknek biztosít hormonkezelést

A groningeni UMCG Beatrix Gyermekkórház áprilistól hormonkezelést kínál azon gyermekek számára, akik “nemi identitászavarban szenvednek”, vagyis “úgy érzik, hogy nem a megfelelő testbe születtek” – jelentette be a hollandiai egészségügyi intézmény szerdán.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kórház honlapján közzétett tájékoztatás szerint a “nemi diszfóriában” szenvedő gyermekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy pubertásgátlókat vagy keresztnemű hormonnal történő kezelést kapjanak.

A pubertásblokkolók a serdülést kiváltó hormonhatásokat semlegesítik, az UMCG szerint ez “időt biztosít a gyerekeknek arra, hogy felfedezzék, melyik nemi kezelésre vágynak”. A gyermekek kaphatnak keresztnemű hormonokat vagy a kívánt nemhez tartozó hormonokat is.

A “nemi diszfóriában” szenvedő gyermekeknél súlyos pszichológiai problémák alakulhatnak ki a pubertáskorban, mivel a “nem a megfelelő testben való létezés” érzését erősíti például a mellnövekedés és a menstruáció vagy a tesztoszterontermelés miatti szakállnövekedés – olvasható a kórház közleményében.

A “felvilágosult” szülők biztatják a gyereküket – szerintük aki nem érti meg őket, az tanulatlan

Az UMCG felhívta a figyelmet arra, hogy a kezelésnek kockázatai is vannak, ezért “gondosan mérlegelés alá vetik, mely gyermekek és serdülők esetében van szükség hormonkezelésre, és a gyermekeket mind fizikailag, mind pszichésen szoros figyelemmel kísérik a kezelés során”.

A nemi identitászavarban szenvedő gyermekeknek Hollandiában az amszterdami és a nijmegeni UMCG klinikákon is kínálnak már hormonkezeléseket, a várólisták azonban mindenhol hosszúak a kórház közlése szerint.

“Az UMCG szakemberei a nijmegeni és amszterdami kollégáikkal együtt kutatásokat fognak végezni annak érdekében, hogy tovább javítsák a gyermekek és fiatalok nemi alapú ellátását, és még jobb tudományos alapokra helyezzék azt” – olvasható a kórház közleményében.

Jöhet a deviáns házasság a shemale-ek fellegvárában

Az UEFA felületein népszerűsített LMBTQP lobbi, és a négerrel reklámozott magyar válogatott mez

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)