Aki levideózza az ukrajnai kényszersorozásokat hamar rács mögött találhatja magát

Egyre több videó kerül fel az erőszakos sorozásokról a világhálóra. Kijev most elejét venné ennek. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kijev nemrég újabb mozgósítási hullámba kezdett, hogy pótolja a harctéri veszteségeket, amelyeket Moszkva csak idén több mint 110 ezerre becsül. A nyugat-ukrajnai Hmelnickij régióban a behívók nagyszámú elkerülése indokolta a helyi tisztviselők nyilatkozatát.

„A Hmelnickij régió toborzóinak tartózkodási helyeiről és mozgásáról szóló információk megosztása a közösségi hálózatokon és a messenger-közösségekben, ahogyan a sorozásra jogosult állampolgároknak szóló értesítéseket kézbesítik, a nyomtatványok és módszerek nyilvánosságra hozatalához vezet” – írta a toborzóközpont sajtószolgálata hétfőn a Facebookon.

Az ilyen tevékenységek az „Ukrajna Fegyveres Erői tekintélyének aláásását” és a hadiállapot idején a hivatalos katonai ügyek akadályozását tiltó törvény értelmében büntethetőek – tette hozzá a hmelnickiji toborzóiroda.

Közben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna csak 2024-ben több mint 111 ezer katonát veszített. A múlt hónapban mintegy félmillió katonára becsülte Ukrajna veszteségeit a harcok 2022. februári kezdete óta.

Toborzóközpontban halt meg a frissen besorozott ukrán

(Magyar Hírlap nyomán Szent Korona Rádió)