Toborzóközpontban halt meg a frissen besorozott ukrán

Krivij Rihben a Szakszagani toborzóközpontban életét vesztette egy hadköteles férfi.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

ÚJABB MOZGÓSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS, REJTÉLYES TRAGÉDIÁRÓL SZÁMOLT BE AZ UKRÁN MÉDIA. AMINT ARRÓL A DNYIPROPETROVSZKI REGIONÁLIS TOBORZÓKÖZPONT BESZÁMOLT A FACEBOOKON, A TRAGIKUS ESEMÉNY MÁJUS 5-ÉN TÖRTÉNT. A FÉRFINAK EPILEPSZIÁS ROHAMRA UTALÓ TÜNETEI VOLTAK, ÁLLAPOTA HIRTELEN ROSSZABBODOTT ÉS MEGHALT.

“Azonnal mentőt hívtak, annak kiérkezése előtt a hadkötelesnek orvosi segítséget nyújtottak. Ennek ellenére a kiérkező járőrök már csak a halálát tudták konstatálni, külső, testi sérülésre utaló jeleket nem találtak” – áll a közleményben

A férfi halála ügyében vizsgálat folyik.

A HROMADSKE JELENTÉSE SZERINT AZ ELHUNYT FÉRFI LÁNYA AZT ÁLLÍTJA, HOGY APJÁNAK NEM VOLT EPILEPSZIÁJA, HANEM A TOBORZÓ ALKALMAZOTTAI VERTÉK VÉRESRE, S ENNEK KÖVETKEZTÉBEN HALT MEG.

A lány elmondása szerint apját be akarták sorozni, azért vitték a toborzóba. Édesanyja kétszer is meglátogatta, felszerelések beszerzésére adott át neki pénzt. Az első látogatásakor a férfi normális állapotban volt, de a második alkalommal anyja verések nyomait találta a férjén.

A lány elmondta, hogy minden információt összegyűjt az apja haláláról és közzéteszi a közösségi hálókon.

A kérdés csak az, hogy a katonáskodásra korlátozottan alkalmasság eltörlésének vajon volt-e köze a férfi halálához, valamint a szovjet mintára történő, verésekkel való beidomítás milyen mértékben járult még hozzá, főleg a lányától származó információk fényében?

Magyarországon és Romániában állomásozó katonák avatkozhatnak be az ukrajnai háborúba

(Kárpát Hír nyomán Szent Korona Rádió)