A zsidók ajvékolnak, nekünk tetszik: Ahmadinezsád volt iráni elnök Budapesten tart előadást

Mivel Izrael budapesti nagykövetsége tiltakozik, ezért a zsidók érdekeit szemelőtt tartó magyarországi kormányzat bizonyosan lefújja az eseményt, de azért érdekes: meghívták előadni az iráni volt elnököt! Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) meghívására, Közös értékek a globális környezetben témában tart előadást az iráni nukleáris fegyverkezés atyja, Mahmúd Ahmadinezsád – írja az Euronews iráni lapok alapján.

A Hammihan című perzsa napilap ugyan azt írja, hogy május 17. és 21. között rendezik Budapesten azt a tanácskozást, amelyen Ahmadinezsád kiemelt vendégként beszédet mond a környezetet károsító veszélyek kezelésének fontosságáról, ugyanakkor az Euronews információi szerint május 6. és 11. között tartják a Ludovikán a rendezvényt.

A tanácskozás valószínűleg zárt körű, az NKE honlapján ugyanis nyoma sincs ilyen konferenciának. A meghívás azért is különös, mert Ahmadinezsád, aki 2005 és 2013 között volt az iszlám köztársaság elnöke, nem annyira környezetvédelmi, mint szélsőségesen iszlamista, antiszemita, Izrael- és Amerika-gyűlölő, holokauszttagadó nézeteiről ismert – írja az Euronews.

Megkeresték az NKE rektorát, Deli Gergelyt, hogy miért hívták meg – és miért környezeti témában – Ahmadinezsádot Budapestre. Az egyetem egyelőre nem válaszolt.

rán korábbi elnöke, Mahmud Ahmadinezsád önjelölt holokauszttagadó, aki közvetlenül is felelős a holokausztot és annak áldozatait gúnyoló, lekicsinylő és megkérdőjelező eseményekért, mint például a hírhedt holokauszttagadó konferenciáért 2006-ban. Ahmadinezsád a terrorizmust támogató iráni rezsim egykori elnökeként maga is folyamatosan Izrael elpusztítására szólított fel. Egy ilyen személy meghívása, hogy előadást tartson diákoknak bármely nyugati egyetemen, súlyosan sérti a holokauszt áldozatainak emlékét. Vasárnap emlékeztünk meg Budapesten a izraeli Holokauszt Emléknapjáról, külön kihangsúlyozva a magyar zsidóság kiirtásának 80 évvel ezelőtti kezdetét. Ahmadinezsád látogatása súlyosan sérti és megtiporja a holokauszt során meggyilkolt mintegy 600.000 magyar zsidó állampolgár emlékét.

– adta ki a parancsot a nagykövetség a Facebookon a magyarországi kormány számára

(24 nyomán Szent Korona Rádió)

Izraeli támadást nem, az arra érkezett iráni válaszreakciót természetesen elítélte a cionista Orbán

Szijjártó szerint az önvédelem joga csak Izraelt illeti meg (frissítve)

Szijjártó szerint az önvédelem joga csak Izraelt illeti meg (frissítve)

Szijjártó Péter: Magyarország elítéli az Izrael ellen a hágai Nemzetközi Bíróságon indított jogi támadást