Izraeli támadást nem, az arra érkezett iráni válaszreakciót természetesen elítélte a cionista Orbán

Ahogy Szijjártó Péter külügyminiszter is, úgy Orbán Viktor is elítélte Iránt a “támadásért”. Izraelt természetesen nem ítélték el, pedig az iráni támadás arra érkező válaszcsapás volt. Keménykedett is egy sort, miszerint utasított ő mindenkit, hogy garantálják a magyar emberek biztonságát, mintha bármi közünk volna a Közel-Kelethez. Hacsak az nem, hogy Izrael-csatlóssá tették hazánkat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Orbán Viktor miniszterelnök a Védelmi Tanács ülése után utasította a belügyminisztert és a terrorelhárítást, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják, majd azt is közölte, kedden Brüsszelbe utazik, hogy az európai vezetőkkel áttekintse a kialakult helyzetet.

Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a védelmi tanácskozás után.

„Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk. Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is” – fogalmazott a kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Orbán Viktor elmondta, hogy azért hívta össze a Védelmi Tanácsot, hogy „számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel”.

Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. Kedden pedig Brüsszelbe utazom, ahol az európai vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyzetet

– fogalmazott, hozzátéve, hogy „mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát”.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Izraelre várva: Látványos rakétaeső és drónsereg után Irán lezártnak tekinti az ügyet

Szijjártó szerint az önvédelem joga csak Izraelt illeti meg (frissítve)