Már nincs katonáskodásra korlátozott alkalmasság Ukrajnában

Ukrajnában május 4-én lépett hatályba a védelmi tárca 402. számú rendelete, amely értelmében a katonaorvosi bizottságokban már senkinek nem állíthatnak fel korlátozottan alkalmas diagnózist írja az ukrinform.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A mai naptól a sorozóbizottságok elé álló hadköteles férfiak vagy alkalmasak, vagy nem alkalmasak arra, hogy fegyverrel a kezükben védelmezzék a hazájukat. Ugyanakkor a rendelet szerint az alkalmasságnak vannak bizonyos fokozatai, amelyek figyelembe vételével kerülnek az érintettek az alakulatokhoz. A toborzó irodákban döntik el, hogy az illető szociális feladatokat ellátó egységekhez, hadtáphoz, logisztikával foglalkozó alakulathoz vagy a frontvonalon harcoló egységek valamelyikéhez kerül.

Az alkalmasságot a nemzetközileg elfogadott kritériumokhoz igazodva, több ezer diagnózis alapján állapítják meg a katonaorvosi bizottságok.

A katonaorvosi bizottság döntését meglehet támadni, így azt egy másik bizottság részvételével megismétlik. A lényeg, hogy nem egy személy dolga eldönteni a mozgósításra való alkalmasságot, amivel a korrupció lehetőségét remélik kiiktatni az eljárás során.

Szijjártó figyelmeztetett: A NATO százmilliárd dollárt akar küldeni Ukrajnának

Ukrajna egyesülhet Oroszországgal – állítja egy ukrán politikus

(KárpátHír nyomán Szent Korona Rádió)