Tombol az antifa Lipcsében a Hammer-bande elleni “ítélet” miatt

Nagyszabású demonstráció zajlott szombaton a németországi Lipcsében, az „X. nap″ nevű megmozdulással „az antifasizmus kriminalizációja” ellen tiltakoztak. A tüntetők petárdákat is bevetettek a rendőrök ellen, az esetről felvétel is készült.

Szombaton ismét tüntetés zajlott Lipcsében Lina Engel szélsőbaloldali terrorista és három vádlott-társa elítélése miatt, miközben szabadlábon távozhatott a főterrorista, Lina. A demonstráció zavargásokba, dulakodásba torkollott, késő délután a résztvevők macskakövekkel, és nagyerejű petárdákkal támadtak a rendőrökre, akik közül többen is megsérültek. A magyarországi lapok is “aktivistákról” írnak, és a beszámolóik hangulata olyan, mintha egy jogos tiltakozásról írnának.

Lina Engel csoportja ízelítőt adott Magyarországon is a terrorista módszereikből: az áldozatukat kifigyelve, lesből, hátulról, túlerővel megtámadni úgy, hogy a lehető legnagyobb sérüléseket okozzanak. Németországban nagyon sok ilyen támadást követtek el jobboldalinak vélt személyekkel szemben, volt, hogy rendőrnek öltöztek be. A terrorcsoport módszereiről itt írtunk.

A német lapok beszámolói szerint több jármű és szemetes is lángba borult – ilyenkor nem csőcselékeznek. A hatóság nagy erőkkel vonult ki, több száz rohamrendőrt, három helikoptert és legalább nyolc vízágyút vetettek be. A Bild azt írja, hogy ez volt az utóbbi évek egyik legnagyobb rendőrségi akciója.

A tüntetésnek körülbelül 1500 résztvevője volt, akik közül 400-at a rendőrök bekerítettek, és éjszaka megkezdték a személyes adataik rögzítését. A rendőrségi akció hosszú órákig tartott, vasárnap hajnalban ért véget.

A felvételek tanúsága szerint úgynevezett “black block” öltezetet viselnek az antifák, aminek lényege, hogy egyszínű, márkajelzés nélküli ruházatot és maszkot viselnek a támadók, hogy ne lehessen beazonosítani a konkrét bűncselekmények elkövetőit.

(Szent Korona Rádió)

Antifa-terrortámadás: Rendőrőrsöt támadtak meg a német antifák

Exkluzív: A német Hammer-banda antifa tagjait fogta el az itthoni rendőrség?