Oroszország nem viccel – kannabiszos gumicukorért is börtön jár

Egy német utazót egyből letartóztattak, amint landolt a szentpétervári repülőtéren, ugyanis a táskája átkutatásakor kannabiszos gumicukrot találtak nála. Májusban már a harmadik tárgyalási napja lesz az orosz bíróságon, ahol akár hét év börtönt is kaphat csempészetért. Addig pedig rács mögött marad.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A hamburgi Patrick S. (38) 2024 elején Oroszországban akart nyaralni és találkozni a barátnőjével, Anasztáziával, hogy együtt beutazzák az országot. Patrick viszont nem jutott messzire. A nyakán nagy, felmutatott középső ujjas tetoválással rendelkező németet a szentpétervári repülőtéren tartóztatták le, nem sokkal az országba való belépése után. A vámosok találtak egy táskát, amelyben hat gumicukor volt – kannabisszal megspékelve. Most akár hét év börtönbüntetésre is számíthat kábítószer-csempészet miatt.

Február 13-án az orosz vámhatóság közzétett egy videót a letartóztatásról.

A német média arról számolt be, hogy S.-t még aznap letartóztatták. Az első, márciusi szentpétervári bírósági tárgyaláson már rácsok mögé zárták. Most egy juhászkutyával kísért őrrel vezették be a tárgyalóterembe. A héten azonban kiderült, hogy S. letartóztatása már január 16-án megtörtént.

Vallomása szerint a kannabiszos gumicukrokat még 2023-ban vásárolta egy mexikói útra. A zacskót aztán a hátizsákjában hagyta, és január 15-én repült vele Hannoverből Isztambulon és Antalyán keresztül Szentpétervárra. Ott akart találkozni barátnőjével, Anasztáziával, és két hetet Szentpétervár és Moszkva látogatásával tölteni.

„Ezek csak kib*szott gumicukrok!”

– kiáltotta a letartóztatásakor a férfi. Szerinte kicsit erős kábítószer csempészet vádja miatt letartóztatni őt, valójában viszont az a helyzet, ha valaki egy másik országba beteszi a lábát, bizony rá is vonatkoznak az ottani szabályok, amik pedig világosan kimondják hányadán állnak az oroszok a kábítószert bármilyen formában használókkal.

A tárgyalás május 16-án folytatódik.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)